Hava Durumu

Aman dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2019 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2019 07:06

Son dönemlerde çocukları olumsuz etkileyen, hatta ölüme veya başka birinin canına zarar vermeye teşvik eden internet ortamında oynanan oyunlar türedi.

Hipnotize edici görünüşteki dijital figürler, çocuklara ve gençlere talimatlar vererek; kendilerine hatta çevrelerine nasıl zarar verebileceklerini anlatıyor, bu noktada yönlendiriyor!

Bunların en çok bilineni 'Momo' adlı sözde oyun.

Tam Mavi Balina'dan kurtulduk derken, başımıza bir de Momo çıktı!

Söz konusu oyunla alakalı şikayetler artınca yetkililer harekete geçti.

Bu noktada...

Birçok çocuğun intihar etmesi ile sonuçlanan oyunları dikkate alan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya el koydu.

Bakanlık, ailelerin korkulu rüyası haline gelen ve çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyen oyunlara erişimin engellenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'na erişimin engellenmesi yönünde geçtiğimiz günlerde resmi yazı ile talepte bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Bahse konu içerikle ilgili BTK ile yapılan görüşmede uygulamanın İngilizce olduğu, herhangi bir linkinin olmadığı, oyunun genellikle Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olduğu, Türkçe versiyonun bulunmaması nedeniyle Türkiye'de yaygın olmadığı yönünde bilgi alındı. Konu yakından takibe alındı."

Momo'yla ilgili olarak ailelere bazı öneyici bilgiler paylaşmakta fayda var...

Bu oyuna çocukların ulaşmasını engellemek için bazı yollar var.

İnternet servis sağlayıcı şirketlerinin sunduğu güvenli aile paketlerine üye olarak çocuklarınızın sosyal ağ ve anlık mesajlaşma uygulamalarından uzak durmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca...

IOS ve Android işletim sistemlerinde ekran kısıtlaması seçeneği mevcut. Bu sayede çocuklarınızın hangi oyunları oynayıp oynamayacağını belirleyebilirsiniz.

Günümüzde dijital ortamın büyük bir tehdit haline dönüştüğü ortada.

Çocuklarımızın zamanının büyük çoğunu bu mecralarda geçirdiğini gözden kaçırmamalı!

Ve...

Bizim çocuk yapmaz demeden önce bir an evvel önlemlerimizi almalıyız...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.