Hava Durumu

Öğreniyoruz aslında...

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2020 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 06:50

Zaman su gibi geçiyor. Geçmeyecek sanıyorsun sonra bir bakıyorsun arkana şaşmış kalmışsın. Hani geçmeyecekti? Ne çabuk bitti... Kendi dediğine kendin şaşıyorsun. Bazı anlar vardır hayatta zorlandığın, hemen geçip gitmesini istediğin o anlar... Çok yıprandığın... Bitmiyor dediğin ama bunu diye diye bir bakmışsın çoktan geride kalmış da haberin olmamış. Gerçekten her şey bitiyor. Sonra diyorsun ki geriye bakınca aslında o anlar birer hazineymiş. O zaman anlamamıştım.

Beni ben yapanmış. Aslında beni geliştirenmiş, hayatı öğretenmiş. Ama insanoğlu işte anı yaşayamıyor. Hep iyi güzel olsun istiyor, hiç zorlanmasın hiç canı yanmasın... Hiç terlemesin...

Ama işte insana hayatı öğreten o anlar. O zorlandığın anlarda pişiyormuş insan aslında. Pişe pişe büyüyormuş, öğreniyormuş, gelişiyormuş.

Piştikten sonra gelen zorluklarda artık insana vız gelir tırıs gidermiş. Yaşadıkça anlıyorsun. Ben şimdi bunları yazarken bile küçük bir gülümsemeyle yazıyorum. Kendimi düşünüyorum. Ben zor dediğim anlar sayesinde büyümüşüm, anlıyorum.

O geçmeyecek galiba dediğim anlar sayesinde gelişmişim. Simdi bakınca kendime yaptıklarıma veyahut yapabileceklerime şaşıyorum. Bunu da yapabiliyormuşum şunun da üstesinden gelebiliyormuşum. Zorlanacağımı sandığım şeylerde gayet rahat hareket ettiğim de anladım.

Şimdi onlar bana güzel bir hayat tecrübesi zor ama hoş anıları oldular. Aslında kendini bulmakmış keşfetmekmiş olduğunu anlattılar.

Simdi ise kendime zorlandığım zamanlarda yetişemeyeceğimi sandığım zamanlarda diyorum ki: "Geçecek biliyorsun daha önce de geçti. Yaptın. Sakin ol! Bunu da atlatırsın"

Ve işe yarıyor. Daha sakin oldum galiba böyle zamanlarda. Baş etmeyi öğrendim kendimle ve öğrenmeye de devam edeceğim. Hayat çünkü. Yaşıyoruz yaşadıkça devam edecek bu zor anlar. Keşke her zaman teskin edebilsek kendimizi ama bazen mümkün olmuyor. İçimize söz geçiremiyoruz. Ama olsun geçip gidiyor ya sonunda. Değerini bilsek buda bir nimet aslında pişmemiz için. Hayata hazırlanmamız için kendisi zor sonuçta bağışıklık kazanmamız lazım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.