Hava Durumu

Nedense hiç şaşırmadım

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2018 07:37

Gündem yeni bir olay haberle çalkalandı.

Bomba etkisi yaptı adeta. Çiftlikbank dolandırmış insanları. Mağdurları çok. Yıkıldı her yer.

Bu olay yaşanmadan öncesinde, hakkında detaylı olarak bir bilgim yoktu ama çok adını duymuştum. Öve öve bitiremiyorlardı. Öyle iyi böyle iyi... Şu kadar kar yaptırıyor şu kadar kazandık ya da kazandırıyormuş.

Aa bak bu vallahi güvenilirmiş...

Bayağı herkesin dilindeydi. Ben de çevremden çok duydum kaç kere konuşuldu evde.

Daha ilk duyduğum andan itibaren "Allah aşkına saçmalamasınlar bu zamana kadar kolay yoldan kim nasıl para kazanmış da onlar kazanacaklar. Bak bu işte bir şey var, olur muymuş öyle bir şey. Kolay yoldan kazanılan paradan hayır mı gelirmiş? Kime gelmişte bize gelsin" diye tepki vermiştim.

Ama aldığım cevaplar hep aynıydı;

 "İşte bak bu farklı, burada farklı bir işleyiş var burada gerçekten hayvanlar var, ortada çiftlik var, yani gerçekten yatırılan parayla hayvan satın alıyorsun. Senin onlar işte, onlar üzerinden kar elde ediyorsun. "

Hem de o kadar kar!

Oyun ya, altı üstü bir oyun yani... İnternet üzerinden oynanan sanal bir oyun. Kişiler siteye üye olduktan sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştiriyor. Yatırdığı paraya göre, tavuk, arı veya keçi satın alıyor. Üyelere, sanal yatırımın ardından yüzde 40'a yakın kazanç sağlandığı iddia ediliyor. İddia ediliyor...

En tuhafı ne biliyor musunuz? Bu durum pek de kimsenin tuhafına gitmedi. Millet dünden razıymış, atladı herkes. Kimsede gram şüphe yok. Ne kadar meraklıyız en kolay yoldan bir sürü para kazanmaya.

Fırsatçılıktır bu...

Kolay yoldan para kazanma arzusu bu... Şüpheye de düşmüyoruz hiç. Hemen, 'Aaa bak bu güvenilir." Yaa bu güne kadar hangi kısa zamanda çok para kazandıran işler güvenilir oldu. Bu tür olayları yeni ilk kez yaşamıyoruz sonuçta.

Adamın yaptığı vaat de az buz bir şey değil yani. Büyük para dönüyor ortada. Neymiş 200 bin lira yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaadi. Aylık 50 bin...

Paraya bak. Bir ayda köşeyi dönecektik ha. Ne güzel dünya ee kimse çalışmasın o zaman. Bir siz akıllısınız demi ama... 500 bin üye sayısına ulaşmış.

O kadar insanın parası emeği çöpe gitti.

İki yıl içinde yaklaşık 80 bin kişiden 500 milyon TL'den fazla para topladığı ortaya çıktı bu soruşturma kapsamında.

Kurucusu kayıp. Kaçtığı söyleniyor, daha hakkında kesin bir bilgi yok. Ama şu biliniyor yurt dışına çok para aktarılmış. Yine bir sürü insanın ciğeri yandı içi gitti.

Belki bazılarının ocağı söndü. Yazık oldu.

Ama bizde hiç akıllanmıyoruz. Hep aynı dalavereler hep aynı şeyler ama akıllanmıyoruz biz. Olan da garibana oluyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.