Hava Durumu

Ne düğünmüş arkadaş

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2018 04:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 04:14

Ne düğün ama dünya oynadı yer yerinden. Ne kadar önemliymiş meğer. Ne özeniyor muşuz içten içten.

Ne seviyormuşuz ne hoşumuza gidiyormuş.

Nereye baksam bir hafta bu düğünü gördüm... Haberler düğün, sosyal medya desen yıkılıyor. Bir de bu bir haftanın öncesi var yani 15 gün sürdü nerdeyse. Bi olacak nasıl olacak, gelin nasıl bir gelinlik giyecek, öyle mi olacak böyle mi olacak da falanda filan. Oldu bitti yankısı hala nerdeyse devam. 'Royal wedding' miş de yılın düğünüymüş de. Olay mış da olay mış.

Ne meraklıymışız. Hayır bize ne oluyorsa tamam adamların hanedanı tabiki şaşalı bir düğün yapacaklar. Sonuçta bir prensleri evleniyor onu anladık. Dünyaya en önemlisi bize ne oluyor. Ne kadar hürmet var Allah'ım. İçten içten bir özenme, imrenme, kıskanma varmış meğer. Ne kadar önemliymiş. Ben onu anladım. Her yerde etiket royal wedding de royal wedding. Yürüyüşleri giysileri kıyafetler davetliler süslemeler gelin ne giymiş nasıl giymiş kim tasarlamış nasıl yürümüş makyajı nasılmış... Allahım neler neler. Tartışa tartışa bir hal olduk. Ne büyük olay!

İçten içe İngilizlere karşı bir sempatimiz var galiba. Asiller diye mi? Yani öyle görüldükleri için mi? Bir krallıkları, bir hanedanları şaşalı sarayları at arabaları var diye mi? Tarif edilemez servetleri var diye mi? Var bir sempatimiz evet.

Ne körüz Allah'ım ne kadar safız... Ben izledikçe bu kadar anlamsız ilgiyi gördükçe sinirlendim. Bize ne oluyor? Ama haklarını yemeyelim akıllı bir millet şu İngilizler. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler.

Saman altından su yürütmesini çaktırmadan dünyayı yönetmesini yüze gülerek her haltı yemesini iyi biliyorlar. Dost gibi davranıp yaklaşıp sanki tarafsızmış gibi gelip seninle aynı masaya oturup çaktırmadan seni yiyip bitirmesini iyi biliyorlar. Temiz insanlar vesselam. Ellerini kirli işlere bulaştırmıyorlar pek. Genellikle maşa kullanıyorlar. Temizliğe önem verirler bak. Ortada pislik  bırakmazlar iyi temizlerler. Hiç bir şey anlamazsın. Bal dök yala o biçim. Biliyor musunuz Amerika'ya  İsrail'e öyle çok fazla kızmamak lazım adamlar yapacaklarını bağıra bağıra yapıyorlar. Gavurluklarını yapıyorlar yani üstlerine düşeni. Asıl sessizinden münafığından korkacaksın her şeyin. İşte buradaki o münafık olan İngiltere. Ne güzel değil mi hiçbir yerde adın sanın geçmesin ama her yerin hakimi ol. Üzerine güneş batmayan ülke ol. Yakıştırmaya bak lakaba bak.

Büyük Britanya İmparatorluğunu açıklayan tanım...

Sahip olduğu sömürgelerle birlikte toprakları üzerinde aynı anda hiç bir yerinde gece olmadığı için bu adı almıştı. Peki kendiliğinden mi oldu bu. Nasıl oldu o kadar sömürge. Adamlar o kadar iyi ki göz boyamada unutuyor insan. Çok güzel unutturuyorlar.  Bir de bırak sanki seviyorsun da. Sempati duyuyorsun bir de. İyi. Ben bi hafıza tazeleyeyim o zaman, alın size çok güzel bir bilgi; İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, dünyanın yaklaşık altıda birinin resmi toprak sahibi!

Bu alan, dünyanın uydusu Ay'ın bütün yüzeyiyle eşdeğer...

Nasıl? Güzel değil mi? Buradan yürüyün artık...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.