Hava Durumu

Meğer lüks içinde yasıyormuşuz

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2020 07:30

Aslında  bu sıkıcı, daralıyoruz dediğimiz  günlerin bir de iyi tarafından bakalım.

Yeter artık kötü, boğucu taraflarında gezindigimiz. Çünkü çıkmaz bir sokak kendileri. Kimse ne olacağını bilmiyor. Çıkamıyorsun zaten işin içinden en iyisi başka bir pencereden bakalım olaya.

Evet sıkıcı bir dönemden geçiyoruz. En çok da iç sıkıntımız var. Haliyle oda her işimize her şeyimize yansıyor. En çok da evde durmak sıktı hepimizi.

Ama ne cevherler çıkardı ortaya. Meğer biz baya kriz insanlarıymışız da haberimiz yokmuş. Artık hamurumuza işlemiş. Herkes içine dönünce mecburen bir yüzleşme yaşadık ülkece kendimizle.

Ailemizle dostlarımızla hayatla dünya ile en çok sağlığımızla. Daha çok kendimizle ama.

Meğer bize çok basit gelen şeyler ne kadar değerliymiş onu öğrendik. Bi rahat rahat markete gitmek ne lüksmüş. Bi endişen olmadan rahat kafayla dolaşmak ne güzelmiş. Istediğin şeye özgürce dokunmak ne önemliymiş. Paha biçilmezmiş. Bu cümleleri çok değil şöyle 2-3 ay önce kursak kahkalarla gülünecek laflar aslında. Saçmalık daha doğrusu. Saçmalık dı. Gülerdik alay ederdik bu laflara. Ne diyor bu diye. Nasıl da anlamadan değişiyor dünya. Seni bir dakika sonra ne bekliyor bilemiyorsun işte. Acizlik...

Acizligimizi öğrendik acı bir şekilde. Basit gördüğümüz şeylerin aslında basit olmadığını. Basit bir hayat yaşamadığımızı. Bahar da açan çiçekleri tomurcuk açan ağaçları görebilmek ne büyük lütuf muş. Bahar geldi göremiyoruz. Çiçekler açmaya yüz tuttu koklayamıyoruz. Güneş tatlı tatlı ısıtmaya başladı tadını çıkaramıyoruz.

Meğer değerini unuttuğumuz neler varmış da biz bir girdaba düşmüşüz haberimiz yokmuş. Her şer de bir hayır vardır misali kendimizi unutmuşuz da bulmaya başladık.

Ev ne demek aile ne demek eş ne demek... Öğrenmeye başladık. Kendimizi bir sınanmanın içinde bulduk haliyle. Kimim ben ne yapabilirim gücüm neye yeter sevgim tahammülüm ne kadar.

Al insanoğlu dön bakalım bi içine. Bi yüzleş kendinle. Neler yapabiliyorsun nelere katlanabiliyormuşsun neyi daha çok seviyormuşsun.

Özgürlük neymiş bi öğrenelim kısıtlama neymiş bi tadalım ki değer bilelim. Bildik de. Bundan sonra hiçbirşey hiç kimse aynı kalmayacak. Baştan yazılacak ne varsa. Ee bu da güzel. Dara düşmeden insanoğlu kiymet bilmiyor. Şimdi nelerin kıymetli olduğunun farkına vardı en azından.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.