Hava Durumu

Kudüs düşerse... Kudüs düştü...

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2017 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 07:12

'Değil yüz elli milyon İngiliz lirası, dünya dolusu altın verseniz bu tekliflerinizi katiyen kabul etmem! Ben otuz seneden fazla bir müddetle Millet-i İslâmiye'ye ve Ümmet-i Muhammediye'ye hizmet ettim. Bütün Müslümanların ve salatin ve Hulefa-i İslâmiyeden aba ve ecdadımın sahifelerini karartmam ve binaenaleyh bu tekliflerinizi mutlaka kabul etmem'...

"Ecdâd-ı izâmımın kan karşılığında memalik-i şahanemize ithal ettiği bir karış toprağı dünya altınına vermem, veremem..." "... zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim bu vatanı kanlarıyla mahsuldar kılmışlardır. O bizden ayrılıp uzaklaşmadan tekrar kanlarımızla örteriz."

Bu sözler 100 sene önce söylendi. Kat'iyyen dendi.

Asla dendi. Biz kanla aldık bir karış toprak dahi söz konusu değil dendi.

Tam 100 yıl önce. Sonra...

Siyonizm, 100 yıllık plan dedikçe dalga geçtiler alay ettiler kaale almadılar. Abartıyorsunuz dediler. Çok  büyütüyorsunuz dediler. Güldüler geçtiler. Sandığınız gibi değil dendi. "Heee her şeyin altında İsrail var heee" , "Hee her şey zaten Siyonizm oyunu "daha bilmiyorum neler neler ağzımızı açamaz olduk.

Olur olmadık yerde buda Siyonizm oyunu değil mi diye kahkahalarla güldüler. Şimdi de gülün bakalım hadi. Son gülen iyi güler demişler. Son gülüşlerimiz bunlar bizim . Bakın buna da gülerler. Hadi canim oradan o kadar da değil falanlar. Hayır efendim tam da o kadar işte hatta daha da fazlası. Hâlâ anlayamıyoruz işin ciddiyetini yada anlamazlıktan geliyoruz bilmiyorum ne yapıyoruz. Ne oldu şimdi. Ne yapacağız şimdi.

Hani ecdadımızın sahifelerini karartmayacaktık.

Hani sahip çıkacaktık hani kanımızla almıştık söz vermiştik. İhtimalini dahi vermemiştik. Boşa mı söylendi o sözler o emekler o kanlar o cefalar ne için çekildi o kadar. Neden o kadar acılar yaşandı peki. Ne gerek vardı değil mi ben söyleyeyim;

KUDÜS düşerse MEKKE düşer MEDİNE düşer ISTANBUL düşer!

Kısacası ISLÂM ALEMI düşer.

Ne olduk şimdi Kudüs düştü...

İslâm aleminin can damarı düştü.

Biz anlayamadık biz kavrayamadık biz anlatamadık biz  dinletemedik Kudüs'ün sadece bir toprak parçası olmadığını sadece Arapları ilgilendirmediğini. Aslında tam da bizi ilgilendirdiğini.

Yenildik biz bugün. O kadar sıkışık dar zamanlarda değil de şimdi yenildik biz . 100 yıl sonra tam da söz verdikleri gibi yok ettiler bizi. Saf dışı bıraktılar tamda söz verdikleri gibi tamda yemin ettikleri gibi.

Ne hesap vereceğiz biz ecdadımıza şehitlerimize Resule en önemlisi Yaradan'a. Söz vermiştik biz and içmiştik biz yaşadıkça Kudüs İslam'ındı.

Nerde kaldı o sözler o yeminler. Hani emanetti bize.

Bizim geleneklerimizde dinimizde emanet nedir.

Yan gözle dahi bakılmaz o kadar kıymeti var. Değil yan gözle bakmak ellerimizle teslim ettik biz emaneti düşünün hesabı ne olur bunun.

Hani Kudüs ümmetin harem i ismeti, göz bebeği idi.

Hani diyoruz ya elin Arabının memleketinden bize ne  

Niye ki bu kadar çaba diye peki bunu diyenler biliyorlar mıydı Alparslan'ın Malazgirt 'ten önce Kudüs'ü kurtarmak için sefere çıktığını.

Anadolu'dan önce Kudüs ve Kahire'yi alacağını eğer ki Roma İmparatoru'ndan bir mektup almasaydı.

Neymiş bizim için değeri anlayabildik mi?

Bir fotoğraf var bilmem gördünüz mü internette orda burada denk gelmiştir belki gelmediyse bir araştırın derim 100 yıl önce çekilmiş bir fotoğraf bu Kudüs'ten. Çarşıyı boydan boya ay yıldızlı bayraklar süslüyor. Birde yeni çekilmiş hali var o fotoğrafın o bayrağımızın yerini İsrail bayrağı almış.

Tam da aynı noktada. Bir gram oynama yok. Neden?

Özellikle orası?

Bence bir düşünelim biz bunu diyeceğim ama iş işten geçeli...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.