Hava Durumu

Bu sefer olmadı Sayın Trump

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2017 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2017 09:33

BM toplanıp Trump'ın kararını oylayacaklardı. Açıkçası pek umutlu değildim bu oylamadan. Yani ben açıkçası aynı kefeye koyuyorum ABD ve BM'yi bir farkları yok benim için.  Hele ki Trump'ın tehdidinden sonra iyice emin olmuştum artık. Adam bildiğin mahalle kahvesinde konuşur gibi çıktı 'isterlerse bana karşı oy kullansınlar bizimde işimize gelir o kadar boşu boşuna para harcıyoruz tasarruf yapmış oluruz' dedi ya!

Tehdide bak...

Adam bildiğin mahalle ağzıyla 'eğer benim karşıtım bir karar alırsanız paranızı keserim yardımı keserim' dedi. Hele zaten bu tehdidi yaptıktan sonra benim bu kuruldan çıkacak karara hiç güvenim kalmadı zaten yoktu da işte.

Bu arada Sayın Trump siyasete yeni bir soluk getirecek galiba bu gidişle. Hani eskiden bir siyaset dili vardı herkes bütün dünya uyardı ona. Daha kibar mütevazı edepli saygın kelimeleri seçerek kullanırlardı konuşmalar bir asilzade havasında yapılırdı. Herhangi bir ülkenin başkanı konuştuğunda halinde tavrında oturup kalkmasında kaş göz işaretlerinde hatta mimiklerinde bir asalet olurdu olmalıydı ülkesini temsil ediyordu nede olsa.

Ama sanırım buda artık kalkacak. Trump 'a baktıkça sadece bencillik, kendini beğenmişlik, aşağılayıcı bakışlar, tavırlar ,küstahlık görüyorum ben . Adamda bir incelik yok. Ne derler bu iyi bir tabir mi olacak bilmiyorum ama "yontulmamış odun". Evet, tam da bu açıklıyor tanımlıyor onu. O kadar uzatmaya gerek yok aslında bu tabir açıklıyor her şeyi. İncelik yok ki adamda mahalle kabadayısı havası var. Buralar hep benim, benim sözüm geçecek havası adamda herkesi bir küçük görme yapısı var. Neyse konumuz bu değildi. Benim umudum yoktu ama oylama yapıldı ve karar beni şok etti. Eminim çoğu insanı da etmiştir çünkü gerçekten beklemiyordum böyle bir sonuç.

"BM kararı Trump'ın beyanını reddetti. "

Hem de tasarıyı Türkiye ve Yemen'in hazırladığını göz önüne koyarsak . Gerçekten şaşırttılar beni.

Trump'ın tehdidi işe yaramadı mı evet bazı ülkeler kararsız kaldı yada oylamadan çekildi bazıları hayır dedi hatta kabul oyu için tahminler 160 ile 190 ülke arasındaydı ama o tehditten sonra 128 'e indi yine de karar Trump'ın karşısında cıktı.

Sadece ret oyu kullanan 9 ülke vardı. İsrail ve ABD bunların içinde. 128 evet 9 hayır.

Yani kısacası dünya Trump'ın şantaj yapmasına izin vermedi. İşin en ilginç yanı bu tasarıya Türkiye ve Yemen öncülük etti. Buna rağmen tasarı kabul edildi. Gerçekten bir ilk. Bundan sonra ilişkilerimiz nasıl olur bilmiyorum çünkü Trump bunun altında kalmak istemeyecektir ama bu gerçekten büyük bir başarı. Ve sanırım daha zorlu bir süreç bizi bekliyor. Ama zaten alışmadık mı zorluklarla yaşamaya çok da bir şey değişmeyecek yani hayatımızda.

Çünkü gerçekten önemli bir başarıya öncülük ettik. Ben bile inanmıyordum ama sanki biraz imkansızı başardık.

Ve şunu gösterdik "Dünya Trump'tan büyük "

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.