Hava Durumu

Yine olmadı...

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2017 12:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2017 12:45

Bayram yazısı yazmak istemiştim.
Güzel güzel bayramı anlatmak istemiştim.Ramazanı,Bayramı...
Ama yine olmadı,yine yazamadım.
Ne zaman bugün güzel bir şey yazacağım diye niyetleniyorum hoop birşey görüyorum anında hevesim kaçıyor,yazamıyorum.
Yine niyetlendim önümüz bayram şöyle azıcık rahatlayalım güzel güzel yazayım diye.Hooop bir haber!
Bu kaçıncı vaka ben artık bilemiyorum.Hergün yenileri ekleniyor.
Bi değiştik biz.Birşeyler oldu bize.O Türklere özgü davranışlarımız yok oldu.Bizde eskiden tevazu vardı,anlayış vardı,saygı vardı,hoşgörü vardı.
Bizim özümüz buydu zaten.Peki şimdi?Ne değişti?Ne oldu da böyle olduk.Tahammül sınırlarımız yok oldu resmen.
Herkez bi anlayışsız ,bi gergin ,bi kendini beğenmiş,bi agrasif...Uzayıp gidiyor bu.
Empati duygumuz yok oldu resmen.Hep kendimiz haklıyız.Karşı taraf hep suçlu.
Haberlerde görmüşsünüzdür muhakkak günlerdir aynı mevzu dönüp duruyor.Minibüste bir kıza saldırı oldu yine!.Evet yine diyorum çünkü bu kaçıncı oldu üç mü dört mü bilemiyorum şimdi.
Minibüsün kamerası saniye saniye çekiyor olayı olup biteni zaten.İzlerken bende şaşırdım noluyor yani durup dururken ortada bir tartışmayı geçtim bir diyalog bile yok.Kalkıyor vurup geçiyor kıza.Neymiş o kısa şortla nasıl gezermiş.Olay mahkemelik oluyor tabiki.
Zanlı suçlu bulunmuyor akabinde ama yinede tutuklanıyor başka vukuatlarından ötürü.
Olay böyle.Benim takıldığım konu tatlı dile ne oldu.Bir başkasına güç uygulamak ne zamandır meşru oldu.Bir şeyi güzellikle anlatmak vardır belki o zaman işte ortada bir yanlışlık varsa düzeltme şansın yüksek olur yoksa bu zamana kadar şiddet ile ne olmuş da bundan sonra olacak.
İşte değinmek istediğim konu buydu.Hoşgörümüze ne oldu?Hani bir sözümüz vardı 'Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır'dı.
Bizim dinimiz zaten hoşgörü dini değil mi?İşte böyleleri yüzünden İslam'a karşı bakış açısı değişiyor yanlış lanse ediliyor.Resmen anlattıklarımızla inandıklarımızla davranışlarımız ters orantılı.İslam böyledir diyoruz anlatıyoruz işte bunlar yüzünden anlatamıyoruz inandıramıyoruz.Neden.Çünkü o ahlaksızda İslama mal ediyor yaptığını.Ramazan ramazan neden şortla geziyormuş!
Bunun hesabını sormak sana mı kaldı diyeceğim tamam belki bir şeyleri anlatmak istersin olabilir ama güzelce anlatmak bak bu böyleyken böyle demek yerine neden bu davranışlar.
Diğer kızdığım nokta da Ramazan'da böyle giyindiği için kızdım demiş ama kendisi şuan bu davranışından olmasa da (orası ayrı konu ayrıca!)başka suçlardan içeride.
Hani noldu Ramazan'a hani noldu İslam'a.Bunun İslamla alakası falan yok.
Kişilik yapısı ahlaksızlık bu ruhsal bozukluk bu.Bu gibiler yüzünden zaten inancımıza mesafeli davranılıyor.Çıldırdım ya bizde (İslam'da) böyle giyinmek yok bende kızdım o yüzden yaptım deyince İslam'da hırsızlık da yok şiddetde yok ahlaksızlık da yok yolsuzluk da yok.
Onları ne yapacağız.Onun derdi başka da neyse...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.