Hava Durumu

Virüs bulaşmasın, battaniye serin

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2017 06:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 06:35

Günümüz sosyal medya kullanımının "Aman canım, ne olacak!" raddesine gelmesinin son örneğini de geçtiğimiz günlerde köpeğin bacağına takılmış olan zinciri çözmeye çalışan 80 yaşındaki dedemiz acı bir şekilde yaşadı.

Henüz 14 yaşındaki genç bir kardeşimizin "Aman canım, n' olacak! Kimler görecek zaten.." deyiverip paylaştığı, "Köpeğe tecavüz" yalanı dedemizin adına gelen iftira, gözaltına alınması, hırpalanması.. Hepsi bir yana daha sonra yalanmış, salındınız denmesinin laubali hali.

Bugüne kadar yaşanmış ve gördüğümüz bir sürü örneği bir kenara koyup, bilmezden gelip sadece bu olayı bile bilmemiz bile "modern dünya" ya olan yakınlığımızı canımızı acıtarak gösteriyor. "Kaç kişi takip ediyor zaten, n'olacak!" demeden doğruluğundan emin olmadığımız bilgilerin paylaşımlarında bir kez daha düşünmemiz gerekiyor.

Dünyada insansız araçlar, yapay zekalar konuşulurken ve üstelik Rusya'nın tüm dünyayı, Amerika'nın Avrupa'yı siber saldırılarla tehdit ettiği "yeni dünya düzeninde" konumumuz nerede ve hangi savunma/saldırı stratejilerine sahibiz diye kendimce akıl yürüttüğüm ve dost meclislerinde dile getirdiğimde karşılaştığım acı gerçek şöyle;

-Doğuda bir okula bilgisayar hediye edildiğinde, "virüs bulaşmasın" diye üzerine "battaniye" örten ve odanın kapısını kilitleyen müdür örneği geldi ilk başta,

-Daha sonra, mavi balina oyunundan çocukları korumaya çalışırken aslında öğretmenlerin bu olaylardan bi'haber olması ve çocukların bilinçsizliğe itilmesi yaktı içimi,

-ve en son okulumda sosyal medya kulübü kuracağımı bahsettiğimde kişilerden gelen "Youtuber olmayı mı öğreteceksiniz" saçmalıkları.

Bu tüm örnekler; neden yalan haberlerin %95 boyutuna ulaştığından, sosyal mecra kullanımı adına yitirilen hayatların ve modern savaşlardaki konumumuzu belirtmekte. İyi ki varsın inşaat sektörü, yoksa bunları dert edinip daha büyük bir Türkiye olacaktık!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.