Hava Durumu

Teknofest İstanbul

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2018 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 08:50

Üreten Türkiye'nin yerli teknolojisinin sergilendiği Teknofest'e ben de katıldım. Öncelikle giderken sorunsuzca İETT ring otobüsleriyle bulunduğum yerden 80 km uzaklıktaki Yeni Havalimanı'na rahatlıkla ulaşabildim.

Gün boyunca yerli helikopterlerimizin harmandalı şovundan, THY Boeing uçağının Türk Yıldızları'yla yapmış olduğu görsel şovlar dünyanın en önemli şirketlerinden olan THY ile duyduğumuz gururu daha da bir katladı. Tüylerimiz diken diken oldu!

Baykar Makine'nin ürettiği İHA ve SİHA'larımızın kontrol panellerinden, füze panellerine kadar inceleme imkanı bulduk.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Milli Savunma Sanayii Başkanlığı Standı'nda geçmişten günümüze Türk silahları görsel sergisinde Asya'dan yola çıkmış atalarımızdan günümüz gelişmiş yerli teknolojilerine kadar birçok görsel gösterim ile Mehmetçik'e olan gururumuz katlanarak artıyor.

Genç kardeşlerimizin yoğun ilgi göstermiş olduğu bu programda kendimize olan özgüvenin artışıyla birlikte, birbirinden değerli silah sanayii firmalarımıza yapabildiğimiz staj başvurularıyla da yerli ve dinamik zihinlerin ülkemize kazandırılması sağlanmakta.

Eksikler tabii ki olacak, örneğin; festivalin ihtişamına kendimizi kaptırmış olacağız ki dönüş esnasında İETT ringlerinin kalmadığını gördük ve çaresizde olduğumuz yere çöktük. Tam o anda bir hayırsever vatandaşımız bizi metro istasyonuna kadar bıraktı.

"Gülü seven, dikenine de katlanırmış."

Ülkemizin yerli atılımlarla her türlü düşman kuvvetlere karşı duruşunun hakikatini bizzat gözlerimle de görmüş oldum. Ülkemiz genç nüfusunu da böyle projelerle kazanıp, türlü ekonomik engellere rağmen üretmekten geri durmayarak daima ileriyi görerek teknolojilerimizle öne çıkacağız.

Yerli ve Milli Türkiye'de hasat vakti devam ediyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.