Hava Durumu

Sistem sancısı

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2019 07:00

"İyi bir eğitim" amacıyla başlayan öğrenim serüvenimiz,  kimi insanın iyi bir mezuniyet derecesine ulaşmasına, kimileri için ise mezun olduğu bölümden bağımsız iş yapması olarak sonuçlanıyor.

Tüm bu durumlar içerisinde işsiz kalmak da mümkün.

Dersime giren bir öğretim görevlisinin de dediği gibi: "Bu sınıftaki her 3 kişiden 1'i mezun olduğunda işsiz kalacak!"

İyi eğitim herkesin hakkı.

Bu eğitimi ne derece iyi ya da kötü alıyoruz, kurum ve kuruluşların yapısına göre değişse de çeşitli uluslararası kuruluşların verilerine göre pek başarılı olduğu söylenemez.

Bu durumda bizlerin, iyi eğitim derdine koşarken, iyi birey olmayı atladığımız gerçeğini gözler önüne serecek bir takım davranışlar da sokaklarda, sosyal medyada öne çıkmakta.

İnsanın, bir takım dini gelenekler, toplumsal adetler ve aile yapısı sonucu oluşan karakteristik yapısında, ailesinden ayrılıp, başka ortamlara girdiği anda belli başlı kırılmalar meydana gelebilmekte. Bunun sebebi ise, eğitim hayatında edineceği insanlık değerleri ile birlikte kendisine verilmiş bir takım ahlaki değerleri kalıcı hale getirecek, çatı oluşturacak gerçeklikten uzak kalıyor oluşudur.

Bunun en basit örneği, geçtiğimiz günlerde aile plajına çıplak girmek isteyen adam, sosyal medyada son günlerin trendi olan "Ben buranın en ..." gibi çeşitli akımlarla kendisini gösterme çabasına girişmesidir.

Tam da TikTok akımının yavaşlamasına sevinirken karşımıza çıkan olumsuzluklar...

Tüm dünya ile hiçbir engel olmaksızın etkileşime geçebildiğimiz dijital dünyanın eksileri kadar avantajları da eğitim hayatımıza olumlu etki eden faktörleri barındırıyor.

Örneğin, evde yattığınız yerden dünyanın diğer köşesinde yaşayan bir insan ile arkadaşlık kurabilir ve o ülkeye ait dil, kültür gibi birtakım dışarıdan öğrenmenin zor olduğu gerçekliklere sahip olabilir.

Eğitim yalnızca dört duvar arasında değil, tüm hayatımız boyunca sürüyor.

Asıl önem vermemiz gereken nokta, iyi eğitimli vatandaşlar yetiştirirken, iyi birey olan vatandaş yetiştirme gayretinden geri durmamamızdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.