Hava Durumu

Medyada sınır ötesi harekat

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2018 06:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2018 06:13

Sınır ötesine gerçekleşen her harekatın en önemli ayağı her zaman iç politikada gereken desteği görebilmek ve insanlar üzerinde olacak olan irade.

En ufak bir hareketlilikte iki kutba ayrılan ancak bunlar siyasi ve dini görüşlerden soyutlanmış, vatan ve vatandaşlık anlayışlarıyla belirlenen fikir ayrılıkları.

"Mesele vatan ise gerisi teferruattır" diyen askeri kuvvetler ve vatanperver bireyler.

Vatandaşlığın bir numaralı ahlaki değeri olan "sadakat" in yansıması.

"Mesele Türkiye'nin çıkarıysa her şey meşrudur" deyip kara propaganda ve çeşitli itibar zedeleyici oyunlara girenler ve belki de vatandaş sayılamayacak noktaya gelmiş, vatandaşlığın gereği ahlaki değerlere sahip olmayanlar.

Ve en önemli kısım ise her zaman ve her politikada olduğu gibi "operasyon ya da politikanın halk tarafından benimsenip desteklenmesi."

Onlar da insan lakırdılarından Medal of Honor oyunundan alınmış görüntüleri servis edip olayın ciddiyetini soğutanlara kadar uzanan yolun son noktası ise sokakta 3 gence yapılan darp.

Henüz operasyonun beş günü geçmişti ki 100 üzerinde kişi sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Birçok sanatçı sosyal medya paylaşımları sonucunda boykotlara maruz kaldı. Ve hepsinin ortak noktası ise vatanı müdafaa görevinde olan şanlı Türk askerlerinin aleyhinde paylaşımlarda bulunmak.

Bir Kadıköy akşamında bir kısım terör örgütü sempatizanı toplanıp Zeytin Dalı operasyonumuz karşıtı sloganlarla eylem yaptığı sırada polisin müdahalesi karşısında dağıldıkları sırada lokantada yemek yiyen gençleri sırf kendi görüşlerinden olmadıkları ve operasyonun haklılığını savundukları için saldırdılar. Gün sonunda yakalanmış olsalar da herkesçe malum olan bir gerçeği ortaya çıkarmış oldular farkında olmadan.

Henüz kundaktaki bebekleri bile katletmekten geri durmayan katil PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG'ye karşı olan operasyonumuzda operasyon karşıtlarının en sık kullandığı söylem olan, savaşa

ve insan öldürmeye hayır söylemlerinin aksine kendilerinin yanlış söylediklerini dillendirilmesine bile tahammül edemeyip saldırganlaşıyorlar.

Elbette şiddete hayır ve sırf bu yüzden #ZeytinDaliOperasyonu'na evet!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.