Hava Durumu

Konsoloslukta neler oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2018 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2018 07:02

Babası Türk, annesi Suudi Arabistanlı... Cemal Kaşıkçı olayı yalnızca bir intikamdan mı ibaret?

Öncelikle bahsetmek gerekiyor ki, Cemal Kaşıkçı Washington Post Gazetesi'nde kaleme aldığı yazılarda yalnızca Suudi Arabistan'ın Ortadoğu'da yapmış olduğu vahşi tutumunu ifşa etmekle kalmamış aynı zamanda İsrail ve ABD'nin Körfez'de takındığı tutumu da ifşa etmişti.

Cemal Kaşıkçı olayı medyada 'muhabir, gazeteci' olarak yankı bulmuş olsa da, bu aynı zamanda planlanan 'diplomatik kriz'in ateşlenmiş fitilidir.

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'da iki ay kadar tutuklu kalan Prens Tellal'ın yakın adamı olduğu biliniyor ve aynı zamanda Prens'in Hillary Clinton'un bağışçısı olduğunu biliyoruz. Petrolün yalnızca dolar ile satılabildiği bir dünyada, Prens dünyanın en büyük petrol şirketi olan Suudi Aramco'yu Çin Borsası'na açmak istiyor. Bu borsayla birlikte, isteyen petrolü Yuan ile alabilecek.

Batı dünyasının İslam coğrafyasında kurmak istediği mezhepçi terör örgütlerinin karşısında duran 'Ehl-i Sünnet' anlayışlı Türkiye, kurgulanmak istenen terör faaliyetlerine en kuvvetli karşı güç.

Yıllardır kurmak istenen 'Arap Nato'su ile ABD, politikaları karşısında duran iki güç olan İran ve Türkiye'yi bitirmek üzere oyun kuruyorlar. Türkiye'ye kurulan oyunu ise Cemal Kaşıkçı üzerinden kurguluyorlar.

*Ancak* hükümetimiz, Türkiye'nin içine çekilmesi öngörülen oyunu önceden fark etti ve Cemal Kaşıkçı davasında krizi iyi yönetti. Öncelikle kendilerinden beklenen kuvvetli reaksiyonu göstermeyerek olayı soğuttu ve eline geçen her fırsatta yabancı medyayı kendi lehine kullanmayı bildi. Son çare BM'nin olaya atacağı el ve oyunun çözümlenmesi.

**

Rahip Brunson davasında bir kez daha gördük ki, Türkiye'de yargı bağımsız değildir diyenler şimdi de yargının vermiş olduğu bağımsız kararı beğenmiyor ve Türk yargısına başka ithamlarda bulunuyorlar. Allah ülkemizi, içine sokulmak istenen oyunlar karşısında çaresiz bırakmasın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.