Hava Durumu

Karşı mahallenin delisi

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2018 06:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 06:37

Bizim mahalle diğer mahallelere nazaran eğitim seviyesi olarak yüksek ve bu durumu Ali

Gemuhluoğlu Hocam'ın, 'Üniversite okuyan elittir' sözüyle açıklamak gereği duydum. Bu elitlikten doğan bazı yaşamsal sorunlarla karşılaşmak maalesef kaçınılmaz sonumuz oluveriyor her an. Çünkü kendisini elit gören bir sürü insanın bir araya gelmesinde en çekingen olanı daima kendisinin ezileceğinden korkusuna hiç sesini çıkaramamış da daima susmaktan cahil kisvesi altında deliliğe sürüklenmiş oluyor.

Ancak karşı mahallede durum biraz daha farklıdır. Karşı mahalle, eğitim olarak daha alt seviyede gözükse de yaşanmışlıklar ve toprak anaya olan bağlılıklarından mıdır bilinmez sağlıkta ve mutlulukta bizim elitlerden çok daha kaliteli bir noktayı yaşıyorlar. Bir de delileri var ki hiç sorma. Bunların delileri de bizimkilerin aksine oldukça bilgilidir. Hatta o kadar bilgilidir ki bazı kulaktan doğma söylentilere göre de çok okumaktan delirmiştir. Tıpkı dünya düz değildir diyen Galileo gibi. Herkesten başka şeyler bildiğinden deli deyivermişler hiç çekinmeden. Herkesin ortak görüşü ise; delidir, ne derse yeridir...

Bu iki mahallenin zaman içerisinde çeşitli etkileşimlerde bir araya gelmeleri ve birbirlerine olan bağlılıkları ne kadar inkar edilse de tamamen birbirlerine bağımlı yaşamaktalar. Tüm alışverişlerini karşı mahalleden yaparken bizim elitler, tüm ekonomik gelirlerini de bizim elitlere bağlamış oldu karşı mahalledekiler.

Ne kadar da kolay bir şekilde ayırdım mahalleleri. O kadar da kolay benimsetebildim sizlere ve artık birlik beraberlik yok bu mahallelerde. Sosyal medya da hayatımıza bu ayrıştırıcı yönüyle giriverdi. Zamanla bizlere, birbirimizi (birbirimizi derken bile birleşik yazılırken üstelik) karşı olarak konumlandırmayı öğretti. Elit veya geleneklerine hakim, kültürel zenginlerine hakim şeklinde kendimizi tanımlarken en elitinden en delisine kadar hepimizi bilgisiz ve farkında olmadan kullanmayı öğütlediler ki, en vahim noktasını da bölünmemizi amaçladıkları noktalarda istemeden ve farkında olmadan karşılıklı ithamlarla bölünmemizi isteyenlere 'araç' olma durumumuz karşısında hiçbir ücrettalep etmeden tüm varlığımızla destek bulunuyoruz.

Ailelerin bu dijital dünyaya olan ön yargılarında bilinçlenip, çocuklarını bu dünya ile belirli yaşa kadar tanıştırmayıp ve gerektiğinde doğru yönlerini öğretip tanıştırmaları gerektiği en az terbiye ve ahlak konusuna verilen eğilim kadar önemlidir. Umalım ki, daha fazla vakit kaybetmeden bu bilinç ortamıyla yüzleşebilelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.