Hava Durumu

Herkes için (mi?) internet

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2018 06:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 06:25

Taşralarda yaz dendi mi akla ilk olarak daima kışa hazırlık gelir. Kış çetindir ve daima hazır olmak gerekir. Kimyasallarla doğallığından uzaklaşmış ana besin kaynaklarının tarlalardan toplanan taze ve doğallığından emin olunan mahsullerle yapılan konserveler gelir akla. Ayrıca kavurucu ağustos güneşi altında aile bireylerinin uygun iş bölümüyle yaptıkları konserveler (salça vb) için güneşten daha yakıcı bir ateş üzerine yerleştirilen, Kemal Sunal'ın Hababam Sınıfı'yla kampa gittiği zaman kazanın içerisinde kaynama sahnesinden tanıdığımız, kara kazanların başında yanmak ya da yanmamak arasında geçen ve birçok gencin fazla hoşlanmadığı bu olaylar geliyor akla.

Günümüzde internet de bu kaynar kazanlara hakim olma durumuna bürünmüş bir durumda. Sosyal medyada dolaşan algı faaliyetlerine alet olmayı kazana dokunup yanmak olarak tanımlayabiliriz. Zira sosyal medyada yaptığımız bilinçsiz paylaşımların sonuçlarının nereye gideceğini kestiremeyebiliriz ve bu bilinçsiz bir kullanıcıysak başımızı yakacak olaylar dizisine kadar gidebilir.

Örneğin, erken seçim dolayısıyla her fikirden insanlar çeşitli paylaşımlarla kendi fikirlerinin haklılığını savunurken, bazı kısımlarca kendi fikirleri olan 'Eski Türkiye' projesi için çeşitli hashtagler ile algı oluşturulmaya çalışılıyor. Doğruluğundan emin olmadığımız bu paylaşımları destekleyerek algı oyunlarına destek olabiliriz.

Henüz 2 yıl önce 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden önceleri bizim gibi davranıp içimizi oyan Türkiye düşmanları bugün de aynı tezgahı farklı stillerle kurgulama gayretine girecektir.

En önemli kozumuz 'birliğimiz' olmalıdır.

Euro 2024 adaylığı için belirlediğimiz 'Hep Birlikte Paylaşalım' sloganında olduğu gibi, ülkemiz hangi fikir ya da ırktan olursak olalım birlikte yaşamamız için var. Birbirimizi ırk, din veya fikirlerine göre ayırmaksızın taşkınlık faaliyetlerini engel olmalıyız. Gündemimizdeki tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 'erken seçim'e giden yolda farklılıklarımızla birlik olup bir başkasının özgürlüğünü işgal edecek herhangi bir paylaşımda bulunmadan ve daima yaptığımız paylaşımların doğruluğunu sorgulayarak ülkemizin birliğe en ihtiyaç duyduğu bu zamanlarda soğukkanlılıkta birlikteliğimizi sürdürmemiz gerekiyor.

Dijital platformlarda gördüğümüz paylaşımların doğruluğunu sorgulayarak paylaşmalı ve sonuçlarını hesap etmeliyiz. Unutmayalım ki; insan unutur, internet unutmaz. Kurumların, kişilerin ya da adı her ne olursa olsun Türkiye düşmanı olan grupların işlerini kolaylaştıracak aksiyonlar almamak adına bin düşünüp bir adım atmalıyız.

Biz hep birlikte Türkiye'yiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.