Hava Durumu

En pahalı bedel

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2019 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 07:19

Hayatta yaptığımız bazı takıntılı davranışlarımız vardır. Geç kalmak, boşa zaman harcamak, yanlış karar vermek... Bunlar dikkat edilmesi gereken belki de en önemli hususlardır. Peki dikkat ediyor muyuz?

Geç kaldığımız birçok yerler olmuştur. Mesela bir randevuya, derse, okula veya bir sinema filmine... Hepsinin de kendine göre bir önemi bir değeri vardır aslında. Hiçbiri birbirinden değerli de değildir. Geç kaldığımız vakit kızgın, pişman veya mahcup olabiliriz lakin elbette karşı taraftan bizi affetmesini isteriz.

Zaman insan için adeta akıp giden bir nehir gibidir. Kimi zaman yavaş, kimi zaman hızlı akar ama hiçbir zaman durmaz ve akmaya devam eder. Aktığı her damlada her zerrede hayatımızdan almış olur. Kısacası boş geçirdiğimiz 1 saniye bile bizim için ileride pişmanlık yaratabilir.

"Zaman öldürmek en pahalı harcamadır." Sözü geldi aklıma. Zaten dünyada zaman kadar değerli başka bir şey de yoktur ama biz bunun farkında değiliz. Saniyelerle boğuştuğumuz ve her anını verimli geçirmemiz gereken bu dünyada zamanı israf etmekten de geri kalmıyoruz. Boş işlerle vaktimizi doldururken öbür yanda hayatımızı değiştirecek nesnelere yönelemiyoruz. Bunun sebebi "Aman! Boş ver zaten daha gencim. Önümde uzun bir yol var." anlayışı değil midir?

Yanlış karar vermekten kendimizi nedense alıkoyamıyoruz. Bazen haddimizden fazla yanlışlar içinde yüzebiliyoruz. Çoğu zaman bunlar bize tecrübe olarak dönebiliyor ama neden yaşanılan tecrübeleri tekrar yaşıyoruz? Bizden öncekilerin yaptığı yanlışları biz neden yapıyoruz diye sormadan edemiyorum açıkçası? Bu durum bana bir atasözünü hatırlattı; "Bir musibet bin nasihatten iyidir." Boşuna söylenmemiş...

Biz insanlar hata yapan, şaşan varlıklar olarak yaratılmışız. Tabii ki yaratılışımızdan aykırı hareket edemeyiz lakin daha dikkatli davranarak takıntılı davranışlarımızdan vazgeçebiliriz. Böylelikle kendimizi, zamanı verimli kullanmaya teşvik ederek pişman olacağımız davranışlardan kaçınarak, yapacağımız hata payını %70'lerden %30'lara indirebiliriz. Bunu yapmak bizim elimizde. Ne demiş şair; "Hayat geç kalmayı affetmez." Haydi daha fazla geç kalmadan başlayalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.