Hava Durumu

E-hayat

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2018 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2018 07:33

İnternet ticari davranışlarımızdan ikili ilişkilerimize kadar her noktamızda daima yanımızda. Bu unutmuyor oluşuna aldanıp anımızı ona emanet ediyoruz ve zamanı geldiğinde dönüp bakıyoruz. Ancak maalesef yalnızca iyi anılarımızı değil, her şeyimizi kaydediyor.

Özellikle yeni tanıştığımız kişiler, işe alımlarda ve şu an gündem olan FETÖ operasyonlarında ana etken de sosyal medya oldu. Eski paylaşımlarımızdan bugüne gelerek incelendiğinde, iyi dahi olsalar insanların dalga malzemesi olabilir. Büyük adam olacakların belki de dile düşmesinin en büyük sebebi olabilir. En net örneğini vermek gerekirse henüz lise yıllarında yaptığı paylaşımlarla bugün gündem haline gelen Ozan Tufan.

Seçilme yaşının 18'e düşmesiyle önü açılan gençlik, bir hevesle parti kapılarını çalmaya başladı. Heyecanlarını gizleyemeyerek sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla karşımıza çıkan bu kardeşlerimizin geçmişine bakmadan da edemiyoruz. Geçmişlerindeki gülünç paylaşımları bulup onları servis etmeyi bekleyen 'klavye delikanlıları' ise bunu marifet olarak görerek milletvekili adayı olarak tanıtılacakları günleri bekliyorlar.

**

Özellikle gençliğin Meclis'e girmesi konusunda oluşan güvensizlik konusunu genç adayların becerilerini sosyal medya vasıtasıyla paylaşarak kendisine olan güveni arttırabilmesi imkanı yadsınamayacak derecede önemlidir.

Yeşil Bursa'mız ilk 18 yaşında milletvekili aday adayı Arif Bekir Dangaç'ı bulundurarak Cumhurbaşkanımız'ın gençliğe duyduğu güven konusunda takındığı tavrına destekte bulunuyor. Gençlerin alacağı inisiyatif ve günümüzün geleceğe olan bakışının daha güncel olacağı ihtimali bizleri gururlandırmakta.

**

Henüz üniversiteye yeni başlayan ya da liseden yeni mezun olmuş bu kişilerin adaylık ve 'inanıyorum ki' milletvekilliği süreçlerinde tecrübe akışını sağlayacak illerinde tecrübeli hale gelmiş yılların vekillerinden alacakları destek kilit konumda.

Sosyal medyanın seçim sürecinin kilit noktasında bulunmasından dolayı genç adayların tecrübeli 'ağabey/abla'larına ulaşması noktasında daha şanslı olmaları gerçeğinin farkında olmalılar. Tecrübeli kişiler de genç adayları görmezden gelmemeli.

Sosyal medya ile kendi yeteneklerini takipçileriyle paylaşan genç bireyler, kesinlikle 'gençtir yapar' olarak adlandırılan üstten bakma davranışlarına yaklaşmadan mütevazılıklarını koruyarak daima ulaşılabilir durumda kalmalılar.

Genç kardeşlerimiz unutmamalı ki; sosyal medyadaki konumunu doğru şekillendirmeli. "Parayı veren düdüğü çalar" mantığını aklının ucuna getirmeden kendisini sürekli geliştirip "Neden seni seçeyim?" sorusunu hareketleri ve duruşuyla cevaplandırmalı.

**

"İnternet evimiz, sosyal medya babamız!"

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.