Hava Durumu

Dünyanın Sahibi

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 07:00

Amerika Birleşik Devletleri, iki kutuplu dünya arayışında ve isteğinde bulunan Çin'e karşı son hamlesini teknoloji alanında yaptı. Bu yıl itibariyle üst düzey AR-GE çalışmaları neticesinde dünyanın en büyük 2. telefon markası olmayı başaran ve dünya piyasasında önemli bir yer edinen Huawei ABD ambargosuyla karşı kaşıya kaldı. Yerli teknoloji firmaları aracılığıyla, yine bir başka yerli teknoloji şirketi olan Apple'ın düşüşe geçen durumunu kurtarabilmek için yine sözde gücünü kullanacağını açıkladı. 90 günlük erteleme kararından sonra, Huawei marka telefon kullanan kullanıcılar Çin dışındaki ülkelerde Google, Youtube, Gmail gibi en önemli uygulamaları kullanamaz hale gelecekler. Bu konuda Huawei, yerli işletim sistemini (Android'in yerine) kullanıma sokacaklarını duyurdu.

Ekonomiden teknolojiye ve hatta savunma sanayiine kadar her noktada kendi ürettikleri ve kontrol ettikleri dataların ve araçların kullanılmasını isteyen ABD, acımasızca bu isteğine karşı gelen ülkeleri ambargo altına alıyor.

Aynı ambargo sistemini S400 anlaşması yaptığımız günlerde F35 tehdidi ile ülkemize de gösteren ABD, henüz ülkemiz hakkında net kararını bildirmiş değil.

Kendisini dünyanın "ağabeyi" zanneden bu ülkeye karşı Çin önderliğinde kurulan Doğu Bloğu bakalım ne gibi bir karşılık verecek ve daha önemlisi hak ettiği cezayı kesebilecek mi? Bunları zaman ve gösterilecek irade sonucu öğreneceğiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.