Hava Durumu

Devir, sipariş devri

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2017 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2017 06:04

Gündem anlık gelişen olaylara verilecek bir isimken twitterda bu anlamının bir hayli uzağında kullanılır bir hale geldi. Terörizmin başarıya ulaşmasındaki temel araç olan medya, bir kez daha algı gücüyle olayları ve ortamları nasıl şekillendireceğini gösteriyor.

TT dediğimiz anın en çok konuşulan başlığı da artık seçmece ve sipariş olaylarla belirlenmeye başladı.

Oyun kurmaya ve kurulan oyunu keyifle takip etmeye o kadar meraklılar ki, ilk baştan halkın pozitif duygularını kazanacak bir tt oluşturup sahte hesaplarla ilk sıralara taşıyorlar ve ilk sıralara gelen gündeme olumsuz ve halkı galeyana getirecek türden "cinslikler" yaparak halkı galeyana getirmeyi de başarıveriyorlar.

Daha önceleri de birçok kez sosyal medya üzerinden oyun kurup bizleri de o oyunun parçası haline getirmişlerdi. İstedikleri senaryoları kurgulayıp yine istedikleri kişilerle bizlere oyunun aktörü haline getirmeyi başarmışlardı. Artık "diriliş" zamanı... Artık sosyal hakimiyeti onların ellerinden alıp "güvenli internet" kavramları arkasında saklanmaktan ziyade; internet kullanım aşamasında güvenilir bilgiye ve kişilere ulaşma yolunu, bilginin doğruluğunu saptayabilmeyi ve her okuduğu fikri kendi fikri saymaması gerektiği, pozitif görünen her gündemden bile aslında gözükenin aksine negatiflik çıkartılmaya çalışıldığı biz gençlere öğretilmeli. Başarılı bir gelecek için sosyal medyadan uzaklaştırmak yerine onlara en uygun ve doğru sosyal medya kanallarını gösterip doğru kullanımı teşvik etmeliyiz.

Öyle bir nesil ki arkamızdan gelen, henüz konuşmayı tam bilmezken her gördüğü telefondan video izlemek isteyerek ağlamaktalar.

Böyle bir nesil gözümüzün önünde dururken, güvenli internet gibi kalıplardan kurtulup interneti güvenli hale getirecek bilgileri ebeveynlerle ve gençlerle paylaşmamız gerekiyor. Bizleri doğruya götürecek olan şüphesiz ki yasaklamalar değil teşviklerdir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.