Hava Durumu

Çok meraklıyız

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2017 06:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2017 06:24

Her şeyden önce birbirimizin ayıbını anlatmak ve hadiste de geçtiği gibi kardeşimizin ölü etini yemek yani, gıybet.

Yüzüne de söyleriz de, neyse..

İzlediğim bir dizinin sloganı "Modern Muzip Yalanlar" dı. Aklıma geldi bir anda. Teknolojik dünyada yaşamaya başladığımızdan beridir ki, modern muzip bahanelerle yaşıyoruz. Birbirimizin ayıbını, ifşacı tayfa olarak, tweetlerimizde, durumlarımızda, hikayelerimizde paylaşıveriyoruz. Daha fenası gülüyoruz, eğleniyoruz. Kimin üzüldüğünü hiç önemsemiyoruz.

Sosyal medyadan yaptığımız bu özümüzün dışında davranışları da normalleştiriyoruz. Herkes, her sokak başında, her tartışma meclisinde, çoğu köşe yazısında dile getirdiği gibi, ahlakı eksik bireylerin diğer kişilerin özgürlüklerine, haklarına ve Allah'ın onlara emaneti olan vücutlarına gözünü kırpmadan zarar veren ahlaktan ve insanlıktan faydalanamamış hangi türden geldiği bilinmez kişileri konuşur, konuşuruz, bahsederiz. Özümüzden uzaklaşmış bireylerin yetişmesinde emeği geçen bizler, bilinçsiz davranışlarımız ve ötekileştirmelerimiz.

Çok seviyoruz, başkalarını paylaşıp madara etmeyi. Çok seviyoruz; bizim gibi gözükmediği, düşünmediği ve yaşamadığı için yok görmeyi. Bırak görmeyi, saymıyoruz bile.

Ayıplayıp, ayıplarını ortaya döktüğümüz her müessese, kurum, kişiler ve dostlar için bir çelme de biz takıyoruz. Sosyal medya dediğimiz yeni dünyada yerimizi sağlamlaştırmak adına insanlardan vazgeçiyoruz. Hatalarımızı göremiyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.