Hava Durumu

Biraz da teknoloji

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2018 08:04

Bu haftaya Akınsoft'un düşüp de kırılan robotu damga vurdu. Mühendislerimiz, sahnede sergi sonrası düşüp parçalanan robot sonrasında mühendisleri hedef alan, beceriksizlikle suçlayan bazı "düşman" kesimin heveslerini kursaklarında bırakacak bir projeye imza attılar.

Kurguladıkları hikayeyle diğer robotlar sahneden düşen robotu hastanede ziyaret ediyorlar. Konya denince ilk akla gelen etli ekmek ile hasta ziyaretine gelen robotlar ve bölgede önemli değere sahip Şeb-i Aruz programlarını kaçırıp kaçırmadığını soran yaralı robot.

Yaşanan kriz ve sonrasında bu krizi yönetme şekli gerçekten takdirle karşılanacak cinsten. Ancak yine de durmuyorlar ve krizi fırsata çeviren Akınsoft mühendislerini hedeflerine almaya devam ediyorlar.

Sürekli garip videolar paylaşıp Amerika'ya yerleşen bir vatandaşımız yine saçma bir videosunda bu kurguyla ilgili küçük düşürücü söylemlerde bulunmuştu.

Bu gibi teknolojik gelişmelerde ülkemiz geride kalmış halinden kurtulup bir adım öne geçebilmenin derdine düşmüş durumda. Özellikle savunma sanayiindeki atılımlarımız diğer kulvarlara da sıçrıyor. Az önce verdiğim Akın Robotiks de bunun bir örneği.

Bir diğer gelişme ise geçtiğimiz günlerde açıldığı belirtilen Türkiye Uzay Ajansı. Dünyada SSCB ile 1955'te, NASA ile 1958'te başlayan uzay yolculuğu Türkiye'de ilk olarak TÜBİTAK Uzay ile 1985'te gündeme gelmişti. Ancak bu gelişmenin aksine hiçbir gelişme kat edemeyen ülkemiz, umuyoruz ki yeni girişimle birlikte hayal edilen noktaya doğru ivme kazanacak.

Uzay Ajansı haberiyle mutlu olduğumuz günlerin hemen ardından Ankara'daki tren kazasıyla yasa gömüldük. Asıl ilginç olan konu ise, tren kazasında vefat eden Ankara Üniversitesi Astronomi biliminden Prof. Dr. Berahitdin Albayrak'tı. En ufak olaylardan komplo teorileri üreten aklımız bu olayın da arkasının olduğu inancını taşıyor.

3 tarafı denizler, 4 tarafı tehlikelerle kaplı ülkemizin en olaylı kara sınırı olan Ortadoğu'da değişik şeyler oluyor. Fırat Kalkanı ve Zeytindalı operasyonlarındaki başarı sonrasında Fırat'ın doğusunu da temizleme çalışmalarına başlamış bulunduk. Tam bu sıralardaysa ülkemizin diplomasi zaferi kazandığı Cemal Kaşıkçı cinayetinin izleri ABD'de devam ediyor. ABD Senatosu Cemal Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı suçlu buldu ve yargılanmasını istedi. Mesele artık Trump'ın kararına kalmış durumda ve Trump savunduğu Selman'ı savunmaya devam ederse kendi başının yanacağının farkında.

GÜNDEM DIŞI

Geride bıraktığımız haftada TÜGVA Fatih İlçe Temsilciliği'nin davetlisi olarak 2 okulda toplam 250 öğrenciye dijitalin gerçek yüzünü anlatmaya çalıştık. Gerçek hayatta olduğu gibi internet ortamında da hak ve özgürlüklere sahip olduğumuzu ve kötülük peşinde koşan bireylerle birlikte olduğumuzu anlatmaya çalıştığımız bu programlar sonrasında sosyal medya üzerinden "Dijital Haklarımızı Biliyor Muyuz?" başlıklı bir anket yaptım ve sonucu maalesef "yüzde 70 Hayır" olarak çıktı.

Günümüzün ortalama 7 saatini geçirdiğimiz dijital ortamı farkında olmadan yaşıyoruz. Püf noktamız ise; araştırmak, düşünmek ve daha sonra doğruluğunu kabul etmek olmalıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.