Hava Durumu

Asıl soruya gelecek olursak... "İnsan mısın?"

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2018 06:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2018 06:16

Dokunmakla anlaşılamayacak, ancak gözlerdeki anlamla farkına varılabilecek bir soru benimkisi. Diyalog içerisinde bulunduğumuz kişilerin insan olup olmadığını tabii ki anlayabiliriz, değil mi? En azından şimdilik böyle zannediyoruz.

Bilin kurgu günümüzde öyle bir duruma geldi ki, gelecekte bizi bekleyen bir çok durumu bize bugünden izletiyor. Aslına bakacak olursak, bugünden hazırlanmış yarınları bizlere adaptasyon armağanı olarak veriyorlar. Birçok dizi bu konuda dikkat çekilecek bir kurgu dünyası içerisine sokuyor bizleri.

"Gelişen yapay zekalar insanlara bir çok şey verebilirken bir şeyler de alamaz mı?"

İlk vatandaş robot olan Sofia ve nice köle robotlara kadar bir dizi alışık olmadığımız yeni senaryoların içerisine dahil oluyoruz. Kimi zaman dünya gündemini medya kanallarında takip ederken karşımıza Sofia olarak çıkıyor, kimi zaman da hafta sonları yoğunluktan uzaklaşmak için bir şeyler izlemek istediğimizde karşımıza bir dizide yapay zeka dünyası meydana getiren mühendislere savaş açan yapay zeka "insanlar" olarak.

Peki tam olarak bu teknolojinin neresindeyiz?

Neresinde olduğumuzu tabii ki bilemiyoruz ama bilmemiz gereken bir şey var ki, yakın gelecekte ikili diyaloğa girdiğimiz kişi veya kişiler aslında gerçek bir ruh taşımıyor olacak. Nasıl anlayacağımız konusunda bir cevap veremiyor olsam da, bu durumun yalnızca çalışarak üstesinden gelebileceğimizi biliyorum.

Yapay zekaların herkes tarafından dikkatini çeken ve vatandaşlık derecesine gelen bu insansı robotların yakın gelecekte hemen her noktada bulunabileceğini biliyoruz.

Bize düşen bazı muhafazakar duygulardan arınarak, süre gelen gerçekliklerle yüzleşerek doğru adımları doğru anda atabilmek. Yapay zeka konusunda süregelen gelişmeleri takip etmediğimiz sürece farkına varamayacağımız tehditlerin de kurbanı olacağız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.