Hava Durumu

Algımıza sahip çıkalım

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2018 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2018 07:36

Yapılan son araştırmalar neticesinde günümüzün ortalama 6 saatini sosyal medyada geçiriyoruz. Whatsapp'tan Twitter'a kadar birçok iletişim aracı bizlerin yeni bir duygu aracı haline geldi.

Anlık yaşadığımız krizlerin çözüm aracı olarak da kullandığımız bu mecra yeri geldiğinde hedef haline gelen insanların hayatlarını olumsuz yönde de etkileyebilir.

Örneğin, cuma günü atılmış bir tweet ile kısa mesafe yolcu kabul etmeyen taksici hedef haline geldi ve inanılmaz sayıda etkileşim aldı. Yetkililer bu toplumsal tepkiyi göz önüne alıp çalışma başlattıklarını bildirdiler. Ne yazıktır ki, bu tweetle birlikte hayli miktarda taksi mağduru bir araya toplanmış oldu. Aslında meselemiz UBER ya da taksi değil, aksine müşteri memnuniyetine özen gösterilmesi. Yapılmış dizilerle haftada en az bir kez evimize misafir olup, gönlümüzü kazanan taksiciler ne yazık ki ahlaki davranışlardan uzak kişilerce güvenilmez ve saygısız bir noktaya taşınmıştır.

Bu olayda olduğu gibi, sosyal medya hesaplarımızda biyografi kısmına girdiğimiz unvan ve bilgilerimiz, attığımız tweetler ya da yapmış olduğumuz retweetler aracılığıyla hedef olabiliyor. Gerçek hayatta ailemizin tanındığı ortamlarda "Elalem ne der!" kaygısıyla sakındığımız davranışları, dijital ortamda "kimse görmüyormuş gibi" gerçekleştirmekten de sakınmalıyız. Zira, olmak istemeyeceğimiz davranışlar içerisinde bulunarak elimize verdikleri tanınma fırsatı, davranışlarımızı kontrol altına almalarından başlayarak fikir ve karakterimizi de ele geçirmelerine yol açacaktır.

Asıl meselemiz; ahlaki ölçüler çerçevesinde gerçekteki kişiliğimizin farkında olarak, internetin paylaştığımız hiçbir veriyi unutmayacağını bilerek hareketlerimize ve söylemlerimize yön vereceği olmalıdır.

YILDIRIM GENÇLİKTEN ÖRNEK PROJE

Son haftalarda havaların iyice soğumasıyla birlikte neredeyse "sokağa çıkamaz" olduk. Sokakta yaşamak durumunda olan hayvan dostlarımızı yalnızca sıcak günlerde verdiğimiz sularla değil, soğuk günlerde sıcak bir yuva sağlayarak da desteklememiz gerekiyor. AK Parti Yıldırım Gençlik Kolları bir projeye imza atarak, atık maddelerden geri dönüşüm gerçekleştirerek hayvan dostlarımıza sığınacak bir yuva yaptılar. Hayvan sevgisi ile çevre duyarlılığını birleştirerek güzel Bursa'mızda örnek çalışmaya imza atan başta İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Ülhak Eyin olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.