Hava Durumu

A-sosyal mi E-sosyal mi?

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2018 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 07:18

Senin özgürlüğünün bittiği yerde benim özgürlüğüm başlar...

Evet, bu çok sihirli ve iddialı cümleyi kurarken hiç korkmuyorum. Çünkü herkesin farkına varamadığı ve bazılarımızın bir türlü anlamak istemediği bir anlam taşıyor kendisinde.

Mesela, özgürlük adını söyleyip çeşitli davranışlarla benim özgürlüğümü kısıtlayıcı girişimlerde bulunabilirler. Vatandaşı oldukları dijital dünyanın hiçbir gerekliliğini uygulamıyor ve boşa gitmiş vakitlerine doğruları öğrenmeyerek sürekli boş vakitler ekliyor.

Aynı odayı ya da aynı arabayı paylaştığımız arkadaşımız, eşimiz, dostumuz her kimse rahatsız olmamamız için yanımızda sigara içmeyip dışarıda içip hemen içeri girdiği anda odanın "kül tablası" kokusunu alması kadar iyi niyetli ama kabul edemeyeceği kötülükler barındırması benzeri sosyal medyada kendi doğruları adına benim doğrularımı yok sayacak davranışlarda bulunması.

Her şeyin aksine, içerisinde bulunduğumuz dijital dünyanın vatandaşı olabilecek yeterlilikleri öğrenmenin derdine düşmek yerine kulaklarını kapatıp kendi bildiği türküyü söylemek ise içinden çıkılamaz bir hale sokuyor medya kullanımını.

Tüm bu bilinçsizliklerden meydana gelen sonuçların en vahimlerinden biri ise; yanlış bilgilerin yayılması, suç olduğunu bilmeden suç işlenmeye başlanması.

Bilerek, muhakeme ederek ve çevremize bildirerek bir farkındalık içerisinde olmalıyız. Okumalıyız ve gerçek hayatımızdan kopmamalıyız.

Kısacası: "A-sosyal misiniz, E-sosyal mi?" Tarafımızı bilerek seçelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.