Hava Durumu

Yönelmek

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2017 09:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 09:23

İyiyi kötüden ayırt etme insani bir özelliktir. Aynı zamanda insan olmanın temel mihenk taşını oluşturur. 
  

 İyilik herkese göre değişir mi? Normalde fıtri olarak asla değişmez. Ancak ruhunu şeytana satanlar için iyilik kötülüğün ta kendisidir. Toplumu oluşturan bireyler birbirlerinin yanında fıtri olanı söylerler. Ruhunu şeytana satanlar topluluğu bir araya geldiğinde, onlar için katillik, hırsızlık, içki, kumar, zina, büyü vs. çok doğaldır ve hayatın gereğidir. Savunmalar hep aynı gerekçe üzerine kuruludur. Ben öldürmesen o beni öldürecekti. Ben çalmasam başkası çalacaktı. Ruhumu dinlendirmeye içtim. Azcık heyecan olsun diye kumar oynadım. Ben yapmadım, o zinada ısrar etti. Onlarda bana büyü yapmışlardı, vs.vs.    Toplum kendi ahlakını oluştururken fıtrat dışına çıkmaz. Ancak ruhunu şeytana satanların maddi imkanları, iletişim ve tanıtım araçları geliştikçe toplum ahlakını bozmayı başarırlar.     


Araf (29-30) : De ki: Rabbim adaleti emretti. Her secde ettiğinizde yüzlerinizi O'na çevirin ve dini yalnız Allah'a has kılarak O'na yalvarın. İlkin sizi yarattığı gibi O'na döneceksiniz.ᅠO, bir gurubu doğru yola iletti, bir guruba da sapıklık müstehak oldu. Çünkü onlar Allah'ı bırakıp şeytanları kendilerine dost edindiler. Böyle iken kendilerinin doğru yolda olduklarını sanıyorlar.


Ruhunu şeytana satanların adalet anlayışı, adaletsizlik üzerine kurulu, batıl gelenekler içeren, pagan dini değerlerle örtülü olduğu için Rabbim Adalet emrini yinelemektedir. Allah ile aldatan din adamı kılıklı fikir cüceleri, kendi fikirlerini Allah'a iftira ederek sanki Allah'ın sözü imiş gibi lanse ettiler.

 
Oysa Allah peygamberine ve onun şahsında bütün insanlığa "adaletli olmayı emretmiştir." Adalet, inançta ve yaşayışta doğruluğu, dengeli ve ölçülü olmayı gerektirir.


Atalarının dini üzerine hayatı devam ettirenler için çok net uyarı var. Her secde ettiğinizde yüzlerinizi O'na çevirin ve dini yalnız Allah'a has kılarak O'na yalvarın. Asla atalarınızı putlaştırmayın, onlardan kalma çirkinlikleri, yanlış gelenekleri, bozuk fikirleri kutsallaştırma yoluna gitmeyin, tek ibadet edileceğin Allah olduğunu vurgular. 


Varlık ve mevkiileri ne olursa olsun yoldan sapmışlara, günah ve isyan yuvalarının kurallarına uyulmaması gerektiğini vurgular.

 
Adem gibi hata işlediğinde tövbe eden, af ve mağfiret dileyen, şeytanın vesvesesine kapılarak fıtratı bozmayan ve hayâsızlığa sapmayan, adaletli ve dürüst olan, Allah'ın birliğini tanıyıp ihlâsla O'na kul olan, O'nun için ibadet eden ve dua eden zümreyi Allah hidayete kavuşturmuştur


Buna karşılık Allah'ın gönderdiği vahye uymayan, nimetlerine şükretmeyen, İblis gibi kibre kapılıp emre karşı gelen, insanlara kin tutup onları kıskanan, hasetlik ve kötülüğe kışkırtan, açıklık ve hayâsızlığa teşvik eden, şeytanın fitne tuzağına düşüp ona dost olan; her türlü kötülük, inkâr, isyan ve edepsizliği işleyip üstelik bunların atalarından kalma gelenekler olduğunu, Allah'ın da böyle şeyler buyurduğunu, yani bunların doğru ve iyi olduğunu savunan zümre için de sapıklık hak olmuş; yani bunlar kaçınılmaz olarak sapkınlığa düşmüşlerdir.


Çünkü Allah'ı ve O'na inan önderleri bırakıp şeytanların önderliğini seçmişler; buna rağmen asıl doğru yoldan gidenlerin de kendileri  olduğu vehmine kapılmışlardır.


Sadece Allah'ın ipine sarılıp doğru yola yönelecek, ruh ve bilinç içerisinde yaşanacak bir ömür dileğimle hayırlı cumalar.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.