Hava Durumu

Uyarıyı görmek

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2016 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 09:03

Siz hiç kimseyi uyardınız mı? Veya bir kimse tarafından uyarıldınız mı? Muhakkak uyardığınız veya sizi uyaran tanıdık bildik kişiler vardır.

            Sevmek koruyup kollamayı gerektirir. Koruyup kollamak ta uyarı ile bütünleşir.

Kamer  (15-17) : Andolsun, biz onu ebedi bir işaret olarak bıraktık. Var mı düşünüp öğüt alan? Benim azabım ve uyarılarım nasılmış? Ant olsun biz, Kur'anı düşünüp öğüt almak için akılda kolay tutulur kıldık. Var mı düşünüp öğüt alan?

Din nasihattir ve Kur'an en iyi uyarı kitabıdır.

Nuh'un gemisi bize işaret olarak bırakıldığına göre, bizim buradan alacağımız öğütlerin bizim hayatımızın tamamına tesirli olması gerekir.

İcat açısından düşünürsek; suyun kaldırma kuvvetinin olduğu ve benzeri her şeyin su yüzeyinde yüzebileceğinin işaretleridir.

Nuh'un gemisi ağaçtan yapılmasına karşın insanın geliştirme güdüsü ile geliştirilen elinize aldığınız küçük demir parçası suya batarken, koca koca demir levhalardan yapılmış gemiler çok rahatlıkla yüzmektedir.

İnayet açısından düşünürsek; Hangi zorluklar içerisinde bulunursanız bulunun eğer kalbiniz Allah için atıyorsa, muhakkak yardımı size ulaşacaktır. Yardımın şekli, şemaili, düsturu, oluş biçimine karışmamanız gerekir.

Kur'an herkesin anlayacağı bir dille indirilmiştir. Türkçe olarak yayınlanan 300 civarında meal vardır. En dandik meali okusanız bile %60 doğrudur. Siz Yüzde Altmışı öğrenince Rabbim "Rab" sıfatı ile size geri kalanını öğretir.

Rab sıfatının tecellisi olarak ta Arabça ezberlemek Hafız olmak isteyenlerde onu hayatlarına adapte etmek isteyenlerde çok kolay öğrenirler. Sadece talep eden durumunda olup, sorup sorgulayan, araştıran olmak gerekir.

Oku emrini, "okuma bilmem" diye kestirip atan değil "neyi" okuyacağını soran herkesin anlayacağı bir dil vardır, Kur'an'da.

İnsanlar Allah'ın azabının sadece Cehennemde olacağını zannederler. Oysa hayatlarına Kur'an merkezli bir yaşam biçimi yerleştirmezlerse, hiçbir zaman mutlu olamazlar. Modernite yaşam biçimiyle mutlu görünseler de, yastığıyla baş başa kaldığında hayata dair o kadar çok cevapsız sorularla muhatap olurlar ki, ya gecenin bir an önce geçmesini beklerler veya gündüzü yatakta geceyi ayakta geçiririler.

Şimdi insanların modern yaşam diye yutturdukları, hızlı ve tüketim meyilli yaşam biçiminde; neyi, nasıl, nerede, ne kadar sorularına asla cevap veremeyen insanlar yetiştirdik. Neyi tüketeceğini, Nasıl tüketeceğini, nerede tüketeceğini ve ne kadar tüketeceğini bilmeyen, arkadaşlığı, dostluğu, sevgiyi, saygıyı aynı hızda tüketen ne idüğü belirsiz insanlar yetiştirdik.

Kur'an üzerinde düşünülüp öğüt alınacak kitap olmasına rağmen, adına Müslüman diyen asla Kur'an'ı tanımayan, hiç kapağını açıp okumayan ama kulaktan dolma bilgilerle allame kesilenler çoğaldı.

Düşünecek yok mu? Sorusu, iyiyi, güzeli, faydalı olanı tercih edin, yardımımız size ulaşsın isteği doğrultusundadır.

Bizler sadece sevgiyi, saygıyı, adaleti ve yoksula yardım etmeyi kaybetmezsek, asla azabın bize yakın olmayacağını bilmemiz gerekir.

Var mı düşünüp öğüt alan? Diye sorup, her şeyin kalbinizce olduğu, güzel bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi diler, Cumanız mübarek olsun derim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.