Hava Durumu

İftira

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2017 06:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 06:18

Umre seyahatim esnasında, Beytullah'ın her yerinde çekirgeler vardı. Dostuma Çekirgeleri kızartıp yemeyi teklif ettim, az daha istifra ediyordu. - Bunlar eklem bacaklı haram değil mi? diye sorunca; -Peygamberin yediği bir şey nasıl haram olur'u yapıştırdım.

Aslında dostumun kanaati doğru idi. Yıllarca bize yumuşakçalar, eklem bacaklılar, Et yiyen hayvanlar, binek hayvanları vb. haram dediler ve biz de inandık.

Oysa Kur'an'da yasaklanan haram kılınan tek bir hayvan vardı, o da "domuz". Bunun dışındaki tüm diğer hayvanları midesi alanın yemesinde bir sakınca yok. Ha bana sorsanız madem öyle, midye, salyangoz, hamam böceği, tırtıl, ağaç kurdu, maymun, köpek yer misin? diye.  Hemen asla derim ve ardından inşallah muhtaç olmam diye de dua ederim.

Araf (37) : Allah'a iftira eden veya O'nun âyetlerini asılsız sayandan daha zalim kim vardır! Onlar kendileri için yazılıp takdir edilmiş nasiplerini elde ederler. Sonunda elçilerimiz gelip canlarını alırken, "Allah'ı bırakıp da tapmakta olduğunuz tanrılarınız nerede?" derler. "Bizden sıvışıp gittiler" diye cevap verirler. Böylece hakkı inkar eden kâfir olduklarına dair kendi aleyhlerinde şahitlik ederler.

Haramı helal yapmak ve helâlı haram olarak söylemek Allah'a atılacak en büyük iftiradır. Helal ve haram koyma yetkisi sadece Allah'a aittir.

Yapılan işleri veya yapılacakları olağanüstü gösterip birde buna ulvilik, ilahi bakış ekleyince,kişiler her zart zurt konuşmalarını keramet olarak aktarıp bunun üzerinden parsa toplarlar.

Musa ile dolaşan Hızır'ı yaşatırlar. Bursa Ulucamii'nde bulunan "vav"a geldiğine inandırıp, orada namaz kılmak için insanları yarıştırırlar.

Oysa, Senden önce de hiçbir insana ölümsüzlük vermedik. Şimdi sen ölürsen, onlar ebedî mi kalacaklar? (Enbiya 34) diye hatırlatan Allah'a inanmak yerine, kendini Tanrılaştıran kişilerin dediklerine daha çok inanırlar.

İhtiyaç sahibine Allah bizzat meleklerini yollar ve yardım eder ancak değerlendirme esnasında Hızır geldi denir. Zaten dilimize de atasözü olarak yerleşen "Hızır gibi yetişti" lafının kaynağı da budur.

Kur'an'da geçen On haramdan başka haram isnad eden şirke düşer. Kur'an'da bahsi geçen haramlar şunlardır: 1-Yalan, 2-Katillik, 3-İçki, 4-Hırsızlık, 5-Faiz, 6-Zina, 7-Fal, büyü, 8- Kumar, 9-Şirk, 10-Allah adına kesilmemiş etler ve domuz eti.

Allah'a ortak koşmak ve "şu helâldir, bu haramdır" gibi keyfî hükümler koymak suretiyle Allah hakkında yalan uyduranlar veya Allah'ın ayetlerini yalan sayanlar zalimlerin en zalimidirler. Onlar Allah katında levhi mahfuzda tayin edilmiş bulunan rızıklarını nasiplerini alır ve ömürlerini bitirirler; Ömür bitince Allah'ın ölüm meleği elçi olarak gelince güvendikleri her varlığın, bilhassa Allah'tan başka tanrı diye inandıklarının kendilerini terkettiğini görür; o zaman, tam bir çaresizlik içinde, inkârcı olduklarına yine kendileri şahitlik ederler.

İnkâr etmeden ve hayata dair her şeyi Allah'a göre, Allah tarafından ve Allah için düsturu ile içselleştiren kullardan olmamız dileğimle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.