Hava Durumu

Giyinmek

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2017 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 07:15

Giyinmek, örtünmek dinin emir ve yasakları arasındadır. Erkekler için göbekle diz kapağı arasını kapatmak, kadınlar için yüz, el ve ayaklar dışında kalan yerleri örtmek gereklidir. 
    

Erkekler ve kadınlar bu sınırları zorlamayı severler. Ancak unutulmamalıdır ki cehennem boşuna yaratılmamıştır. 
Adem ile Havva yaratılmalarından sonra cennet kıyafetleri ile giyindiler. Asla birbirlerini çıplak görmediler. Ne zaman ki,  yasak meyveden yiyip cennetten kovuluncaya kadar. Kendilerine yasak edilen meyveden yer yemez üzerlerindeki giysiler kayboldu. Kendi avret yerlerini gördüler ve ne yapacaklarını şaşırdılar. Ancak örtünmek fıtri olduğu için hemen avret yerlerini kapatıcı yaprak bularak örtünmeye çalıştılar. 
  

 Günümüzde giyinme ise: alternatifi çok yüksek ancak paganlaşma meyilli, mutlaka bir ünlüye benzemeye çalışılır durumunda. Sonra da tüm insanlığı adına moda dedikleri yoz kültür çatışmasının içine çekmektedirler. 
Araf (31) : Ey Âdemoğulları, mescidlere geleceğiniz zaman ve Allaha her ne şekilde olursa olsun kulluk edeceğiniz zaman güzelce giyinin, yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.
    

Pagan kültür kendi dinini oluştururken en önemli unsurun fıtratı değiştirip yerine ucubelikler koymak olduğu aşikardır. 
    

Pagan kültürü Allah'a inanmak yerine kendilerine putlar oluşturur. Devlet adamı putları, şöhretli insanların putları, zenginlerin putları, insanlığa faydası olmuş kişilerin putlarını son derece masumane yaparlar. Sonra da bu kişileri överken aşırıya kaçmaya, olmayan özellikleri varmış gibi lanse etmeye başlarlar. Başkalarını inandırma pahasına uydurdukları sözlerin etraflarında dolanması ile kendileri de inanmaya başlarlar. 
    

Bu inanç manzumesi sorumluluk yüklemediği için çok çabuk taraftar bulur. Çünkü insan okuyup anlamayı sevmez. Hele okuyup anlayıp itiraz etmeyi hiç sevmez. Bu defa da körü körüne inandıkları ve asla sorgulamadıkları bir dinleri oluşur. 
    

Arap paganizminin gelişimi de aynen böyle başlamıştır. İbrahimi bir dine mensup iken, önce alimlerinin ve yandaşlarının, sonra despot dahi olsa yöneticilerin ve bu yöneticilerin hem kendisinin hem de fikirlerinin iktidarda kalmasını sağlayan yardımcılarının, sonra da kendi atalarının putlarını yaparak tanrıya yaklaştırdığına inandılar. 

Arada bir başkaldırı olmasın diye tabii ki bu yetmeyecekti: Katilliği meşrulaştırmak için tanrılara ve putlara insan adandı. Hırsızlığı meşrulaştırmak için her ne şekilde olursa olsun zengin olmayı ve senden olmayanın malını çalmak caiz olduğuna inandırıldı. Zinayı meşrulaştırmak için bir kadının on erkekle beraber olabileceğini, çocuk olunca da kime benziyorsa babası o olacağına karar verdiler. İçki, yalan ve faiz zenginlik alameti idi. İçkisiz eğlence, yalansız hayat ve faizsiz ticaret olamazdı. Kumar zevkti ve kısa yoldan zengin olma hayallerini süslüyordu. Fala gelince: fala inanma ama falsız da kalma idi.  
    

Örtünmek fıtridir demiştik ya, bunun da bozulması gerekir. Bu nedenle makbul olan yakarış anadan doğulduğu gibi fikri yerleştirilmiş ve kişiler Kabe'yi çırılçıplak tavaf etmeye başlamışlardır. 
  

 Birkaç Kureyş kabilesi dışında tüm Mekke'liler ve Mekke'ye gelen ziyaretçiler çıplak tavaf yapmaya başlamışlar ve böylece istenilen pagan kültürü artık oturmuş olur. 
  

 Haftaya israfı işlemek üzere cumanız mübarek olsun
    
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.