Hava Durumu

Ad kavmi

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2016 10:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2016 10:26

Tüm kavimler değişik özelliklere haiz olmak üzere, yaşam biçimi, renk, boy, davranış olarak farklılıklar gösterirler.

İklim şartları, toprağın, suyun, havanın içinde yaşayan kavme etkisi vardır.

Birbirinizi tanıyasınız diye farklı yarattığını bizlere bildiren de yine Rabimizdir.

Kamer (18-22) : Âd kavmi de yalanladı. Azabım ve uyarılarım nasılmış. Biz onların üstüne, uğursuzluğu sürekli bir günde gürültülü ve dondurucu bir rüzgar gönderdik.  İnsanları köklerinden sökülmüş hurma kütükleri gibi kaldırıp atıyordu. Azabım ve uyarılarım nasılmış? And olsun biz, Kur'an'ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?

            Bütün insanlar fıtrat üzere doğarlar. Fıtrat ise İslam'ın ta kendisidir. Ancak bazı kavimler yaptıkları yapılar nedeniyle kendilerini hüküm sahibi, hatta rab olarak görmeye başlarlar. Bunun üzerine onlara azab kaçınılmaz olur.

            Ad kavmi Hud (AS) gönderildiği kavimdir. Ad kavmi mimari açıdan son derece mukavim, korunaklı ve gösterişli yapılar yaptılar. O yapılar onların gözünü kararttı. Kendilerini ölümsüz zannedip Allah'a şirk koştular. Semavi dinden ayrılıp paganist, çok tanrılı dine yöneldiler.

            Ad kavminin paganist dine yönelmesi problem değildi. Ancak semavi dine mensup kişilerle dalga geçilmesi ve işkence yapılması Allah'ın asla kabul etmeyeceği bir durumdu.

            Önce Hud (AS) ile uyarıldılar. Fakat dünya nimetlerinin ellerine geçmesi ve güçlü olmaları, onların hakka karşı gözlerini kör etti. Batıl üzere yaşamak ve batılı savunmak ve batılı tüm topluma dayatarak hakimiyet kurmak daha kolay geldi.

            Bu durum dünya kurulduğundan beri hak ve batıl mücadelesi olarak devam etmektedir. Günümüzde de gücü elinde tutanlar diğer kavimlere son derece ceberrut bir tutumla hakimiyet kurma telaşındalar.

            Oysa Hakimiyet sadece Allah'a aittir. O asla hakimiyetini paylaşmaz. Paylaşmak isteyeni zelil ve rüsvay eyler.

            En cafcaflı mezarlar hakimiyeti ele geçirip pagan anlayışla hayat sürenlerin ve onların takipçilerinindir. Sonraki takipçileri asla onlara ölü demezler ve hala yaşadığına inanırlar. Değil etrafına, kendisine bile fayda edemeyecek vaziyette iken, takipçilerinin ondan medet umması ve bunu da modern inanış olarak sunması ne acıdır.

            Ad kavminin barındığı topraklara 7 gece 8 gün karşı konulamaz kum fırtınası gönderen Rabim, o günün azametini; köklerinden sökülmüş kurumuş hurma kütüklerine benzeterek, sağa sola çarparak parçalanan odun gibi anlatmıştır.

            Hiçbir yerde soyundan bir kişi dahi kalmayan Ad kavmine uygulanan azabın, uyarılara uyulmazsa herkesin sonuçlarına katlanacağı bir son olarak algılanması istenmiştir.

            Kur'an'ı anlayarak okunduğunda alimin de cahilin de düşünüp öğüt alacağı bir kitaptır. Allah onun okunmasını ve hafızada tutulmasını kolaylaştırmıştır.

            Kur'an'ı anlaşılması en kolay kitaptır. Ne ki kalp gözüyle her okuduğunuzda yepyeni bulgularla karşılaşırsınız. Böylece hayatı hep canlı ve elinde tutar.

            Kur'an'ı anlayan ve onu hayat tarzı olarak belirleyen kullardan olmamız dileğimle, hayırlı cumalar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.