Hava Durumu

 İl Yönetimi nihayet açıklanıyor!...

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2017 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 09:41

AK Parti Bursa camiasında, uzun zamandan beri kimin il başkanı ve kimlerin de il yönetiminde olacakları konusunda spekülasyonlar yapılıyordu.

Önce, il başkanlığı konusunda Önder Matlı'nın ismi ile başlayan il başkanının kim olacağı konusu günlerce tartışıldı ve sonunda ne Önder Matlı il başkanı oldu ve ne de ismi öne atılan diğerleri.

İl başkanı olmak isteyip de alttan alta çalışanların da hiçbirisi il başkanı olamadı.

Belli kişi ve kuruluşlara yakın olduğu bilinen hiç kimse il başkanı olamamıştı.

Sonunda, hiç kimsenin tahmin etmediği İnegöl'den Ayhan Salman il başkanı olarak atanınca, Bursa AK Parti camiası resmen ters köşe olup derin bir sessizliğe büründü.

Bunların hepsi Kurban Bayramı'ndan önce meydana gelen gelişmelerdi.

Bayrama birkaç gün kala Ayhan Salman'nın il başkanı olarak atanmasından sonra, bu sefer yönetimde kimlerin olacağı konusu tartışılmaya başlandı.

Her ne kadar AK Parti felsefesinde "Görev istenmez verilir" anlayışı hâkim idiyse de; bu sefer bini aşkın kişinin il yönetim kurulunda yer almak için yaptığı müracaatların değerlendirilmeye alındığı görüldü.

Bununla ilgili olarak önce büyük bir eleme yapıldı ve daha sonra da, mülakat heyeti kuruldu ve sayının 120'ye indirildiği bildirildi.

Bunların akıbetinin ne olacağı konusunda da çeşitli görüşler ileri sürüldü.

Bazıları, bu isimlerin Ankara'ya çağrılıp tekrar bir mülakattan geçirileceğini söyledi.

Bunu duyunca ben de; "mülakat var mülakattan içeru" diye yazmıştım geçen gün.

Ancak; yine geçen gün parti kaynaklarından elde ettiğim bilgiye göre; yönetime gireceklerin yüzde doksanının belli olduğunu ve bu isim listesinin İl Başkanı Ayhan Salman'ın cebinde olduğunu öğrendim.

Artık bu aşamadan sonra tekrar bir Ankara mülakatının olmayacağını, zaten oldukça vakit kaybedildiğini ve yapılacak çok iş olduğu ifade edilerek, önümüzdeki Cuma günü( Yarın) için yönetimin açıklanmasının planlandığı söylendi.

Ben yine de bu söze ihtiyatlı yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum.

İl başkanı atamasında olduğu gibi yeniden bir ters köşe olayı yaşamamak için, bütün bu bilgilere rağmen bir opsiyonu devamlı elde tutmak gerekiyor.

 ***

İLÇE BAŞKAN VE YÖNETİMLERİ

İlçe başkan ve yönetimleri konusunda ise şöyle bir yol izlenmesi bekleniyor:

Ekim ayında ilçe kongrelerinin başlayacağı düşünülürse; burada, il başkanının atanmasında olduğu gibi kongreden önce bir ilçe başkanı atanmasının düşünülmediği görülüyor.

Bu biraz da anlamsız olurdu zaten.

Mevcut başkanlarla kongrelere gidilecek.

Ama bu arada da; kongreye ilçe başkanı adayı olarak hangi isimle gidileceği de tespit edilecek.

Yani, yine birisinin kendiliğinden çıkıp da "ben de ilçe başkanı adayı olmak istiyorum" diye bir durum söz konusu değil.

Gerçi yasal açıdan buna engel bir durum yok ama AK Parti geleneği açısından böyle bir uygulamaya da izin yok.

Partinin belirlemediği bir ismin çıkıp aday olması mümkünse de, kazansa bile neticede bunun görevden alınacağını herkes biliyor.

Bu nedenle de, bu tür bir maceraya kimsenin girmeyeceği aşikâr bir durum. Siz bakmayın bazı meraklı isimlerin ben filanca ilçenin ilçe başkan adayıyım diye ortalıkta gezmelerine.

Bu arkadaşlar,  AK Parti'de aday olunamayacağını ancak aday gösterileceğini ya bilmedikleri için böyle hareket ediyorlar ya da kısa süreliğine de olsa gündemde isimlerinden bahsedilmesini arzu ettikleri için böyle yapıyorlar.

 Neyse, onlar da kısa zamanda neyin ne olduğunu öğrenirler nasıl olsa...

 ***

Ne olursa olsun, biz her şeye rağmen işin sonunda hayırlı bir netice çıkmasını arzu ederiz.

Ne demişler; olanda hayır vardır.

Yeni il yönetim kurulu şimdiden hayırlı olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.