Hava Durumu

Çavuşoğlu'nun ilk basın toplantısından notlar

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2017 09:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 09:26

Hakan Çavuşoğlu'nun bakan olması sürpriz olarak karşılanmıştı ama daha ilk günlerden ortaya koyduğu performans ile 'iyi ki de olmuş' dedirtiyor...
Gazeteci arkadaşlarla değerlendirdiğimizde; kendisini son derece mütevazi ve havalara girmekten uzak, tam bir halk adamı olarak görüyorlar.
Demek ki, Cumhurbaşkanı ve Başbakan isabetli bir tercih yapmış da diyebiliriz.
Hizmetkâr devlet anlayışı da bunu gerektiriyor aslında ama bazıları bunu hazmedemeyip ulaşılmaz oldular.
Bu yönden Hakan Çavuşoğlu olumlu bir performans çiziyor.
Ulaşılabilir olması, kibir ve gösterişten uzak bir duruş sergilemesi takdir topluyor.
 ***
Basın toplantısı öncesi, Bursa'daki bütün yerel medya mensuplarının hiçbir ayrımcılık gözetilmeksizin bakan adına BYEGM tarafından tek tek aranıp davet edilmesi de son derece isabetli ve olumlu bir davranış olmuştur.
Tebrikler Çavuşoğlu hep böyle ol!
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu gibi Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü eski TRT haber spikeri Mehmet Akarca'nın da tek tek katılan basın mensuplarına gelip güler yüz gösterip tokalaşması ve tanışması da takdir topladı. Kendisini kutluyorum...
Aynı şekilde, BYEGM Bursa İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı'nın da basın toplantısının organizesinde büyük çaba harcadığını gözlemledik. 
Katılan bütün basın mensuplarının oturacakları yerlerin önceden belirlenerek, masalarının üstüne çift taraflı olarak isimlerinin yazılı olduğu üçgen bir karton konulması da basına saygının ve düşüncenin kibar bir göstergesiydi.
Bunu da ilk defa yaşamış olduk.
Açıkça söylemek gerekirse hoşumuza gitti diyebilirim.
Basın toplantısı özenle hazırlanmış olduğu için de son derece katılımı büyük bir toplantı gerçekleşti.
 ***
Bazı basın mensupları Hakan Çavuşoğlu'nun görev alanlarını tam olarak bilemedikleri için basının bütün sorunlarını kendisinin halletmesine yönelik sorular sordukları görüldü.
Çavuşoğlu, basın anlamında esas yetkili bakanın Bekir Bozdağ olduğunu, kendisine bu anlamda BYEGM'nin bağlı olduğunu hatırlattı ama soruların ihtiva ettiği konuları ilgili bakana ileteceğini söylemesi de siyaseti bildiğini gösterdi.
Bir gazeteci de, gri pasaport konusunda Bursa'nın ikinci üçüncü sınıf muameleye tabi tutulduğunu ileri sürerek sıkıntı yaşandığını ifade etti ve bu konuda yardım istedi.
Bu konudaki soruyu cevaplayan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, annesinin Bursalı olduğunu, Bursa'ya karşı böyle bir tutumun olamayacağını, Bursa'nın en öncelikli illerden olduğunu, Bursa ile ilgili bekleyen bir talep olmadığını kaydetti.
Buna rağmen, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Bursa'ya bundan böyle daha ayrıcalıklı davranılması talimatını verdi.
 ***
Şahsına tevdi edilen görevin Bursa'ya verilen önemi gösterdiğini ifade eden Çavuşoğlu; her şey Bursa'nın güzel insanları için dedi ve bundan sonraki mesaisinin büyük bölümünün Bursa için olacağını belirtti.
Halkın gündemini medyanın ortaya çıkardığını ifade eden Çavuşoğlu; medyamız 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımızın halka davetini tüm dünyaya duyurarak çok önemli bir görev yapmıştır dedi.
 ***
Ana muhalefetin çaresiz bir şikâyet hastalığına tutulduğunu, siyasetteki tek doğru adresin millet olduğunun altını çizdi.
Bir soru üzerine; Bursa ilgili olarak trafik gibi geçmişten gelen birikmiş sorunların olduğunu ama bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin canhıraş bir şekilde çalıştığını belirtti.
 ***
TİKA ve Yurtdışı Akraba Toplulukları'na yeni bir ivme katmak istediklerini ifade eden Çavuşoğlu; Batı Trakya konusundaki soruma ise Müezzinoğlu zamanında birkaç yıl çalıştaylar düzenlediklerini, Külliye'de bunun finalini yaptıklarını ve sorunların yüzde 95'inin çözüldüğünü ifade ettikten sonra istisnai yönden vatandaşlık taleplerini almaya devam ettiklerini hatırlatarak; soydaşlarımızın sağlık güvencesini Türkiye'ye endeksli hale getirdiklerini, 53 lira prim ödeyerek sağlık sigortasından faydalanacaklarını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇİMDİK!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerin gönderilmesi yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de; dün 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü'ydü. Kemal Kılıçdaroğlu bir akıl tutulması yaşıyor. Bizim mazlumlara verdiğimiz destek bir vicdan meselesidir. "Kılıçdaroğlu'na birisi çimdik atsın" diye konuştu.
 ***
Bundan sonraki yurtdışı gezilerine Bursa basınından da bazı arkadaşları götürmek istiyorum diyen Çavuşoğlu; ilk programımız olan Çin'e gitmek isteyen var mı diye de sormayı ihmal etmedi.
Şimdiye kadar hiçbir bakanın düşünmediği bu güzel teklif basın mensupları tarafından memnuniyetle karşılandı.
Demek ki neymiş?
At sahibine göre kişnermiş.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.