Hava Durumu

Vaka-i arınç

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 07:30

Evet başlıkta da belirttiğimiz gibi Arınç olayı AK Parti'de bir vaka hüviyetine büründü. Kendisi Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin hemen hemen her hamlesi ve projesini zora sokacak beyanlarla ün salmış birisi olarak Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu'ndan istifası ehven-i şer olarak yorumlanmamalı. Ak Parti ve Sayın Erdoğan'a gönül verenlerin her ne kadar Arınç'ın partiden tamamen istifasını bekleseler de bu parti ve Sayın Cumhurbaşkanı için hayırlı sonuçlara doğurmayabilir. Hattâ Türkiye için de şerlere kapı aralayabilir.

   Arınç'ın partiden tamamen ayrılışının iyi sonuçları olmayacağını belirtmemiz sakın yanlış anlaşılmasın. Kendileri parti ve Türkiye için çok gerekli bir şahsiyet değildir. Ancak kendisinin partiden tamamen ihracı ve uzaklaştırılması Arınç'ın Türkiye'de ve dünyada ne kadar Türkiye düşmanı varsa onlarla saf tutması ve işbirliği yapmasının ön evresidir.

  Hal böyle olunca da Sayın Erdoğan adı geçen şahsiyeti zorunlu olarak, bir şekilde etrafında tutmalı. Buna rağmen bulduğu her fırsatta terör seviciliği ve bozgunculuk yapmaktan geri kalmıyor. Bir de partiden uzaklaştırılmış halini düşünün. Emin olun şer odaklarının asli ve değişmez ortağı olmaktan asla geri kalmaz.

   Son günlerde yaptığı açıklamalara bakıldığında tespitini yaptığımız bu durumun bir hayal ürünü olmadığı ortadadır.

   Bu şahsın Türkiye'ye büyük önerisi!

   Terör örgütünün siyasi kanat liderliğini yapmış ve kendisi de terörist başının övgüsünü yapmaktan çekinmemiş, yandaşlarını sokağa çağırarak ayaklanma çığırtkanlığı yapmış birinin yazdığı, terörist birini öven kitaba övgüler yağdırarak kendisinin okurken etkilendiği! Herkesin de okunması gerektiği!

   Bu durum solun uçlarında yer alan bir siyasi düşünceye sahip birisi için normal. Ancak siyasi ve dünya görüşü olarak duruşunu görünürde gelenekçi ve muhafazakar olarak gösteren birisi bu hal içerisinde olursa ona söylenecek söz: Omurgasızlık ve  birkaç yüzlülüğün vücut bulmuş halisiniz.

  Ele aldığımız konuyu toparlayarak sonuç odaklı bir değerlendirmede bulunursak Arınç bundan sonraki süreçlerde de hem Türkiye'nin hem de Sayın Cumhurbaşkanı'nın başını daha çok ağrıtacağa benziyor. Bu tahmin ve ön görüde bulunduğumuz beklenen süreçlerin hasarını en aza indirip minimize etmek için o şahsın partide kalmasında hatta daha etkin bir görevle görevlendirilmesinde fayda var. Her ne kadar vicdan ve kalp böyle demese de akıl ve konjoktürel realite bunu gerektiriyor.

                    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.