Hava Durumu

Sekiz şehit!!! Başın sağ olsun Türkiye'm

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 07:30

Evet, Eset farkında olmadan intihara teşebbüs ediyor. Suriye rejimi, arkasına aldığı işbirlikçileri Rusya ve İran'ın paramiliter teröristlerinin verdiği narko cesaretle, Astana ve Soçi mutabakatlarıyla Suriye'de bulunması legal olan Türk askeri birliklerine önceki gün kalleşçe ve kahpece saldırı düzenledi.

Daha önceki yapılan tacizlerle sabrı sınanan Türkiye, bu saldırı sonrası bölgedeki varlığının gereklilik kararlılığını irade olarak nirvanaya yükseltmiş bulunuyor. Bunu nasıl mı anlıyoruz? Yapılan saldırı anında karşılık bulmuş, bu süreci baypas edecek başka bir yol aranmamıştır.Saldırı sonrası gerek Suriye rejimi gerekse onun hamileri İran ve Rusya özelinde, Birleşmiş Milletler nezdinde diplomatik teamülleri işletseydi o zaman Türkiye'nin kararlılığı sorgulanabilir, karşı tarafı cesaretlendirebilirdi.Oysa tam tersi önce hiç kimseye sormadan askeri olarak gereken yapılmış, eğer diplomasi olacaksa benim askerimin kanını dökeni kan havuzunda boğarım mesajı verilmiş, Eset'in hamilerine de siz köpeğinize sahip çıktığınız sürece sizi muhatap alırım iletisi yapılan karşı taarruza açık açık beyan edilmiştir.

Akılları meşgul eden asıl soru şu! Zaman ve zemin bağlamında değerlendirildiğinde bu saldırının amacı ve verilmek istenilen mesaj neydi?

Türkiye'nin tarihini, ordu millet oluşunu, bugünkü askeri ve ekonomik gücünü bilen orta düzeyde aklı sahibi biri böyle bir çapsız saldırının Türkiye'yi yolundan sarsacak bir etki yapmayacağını bilir.Demek ki bu pati seviyeli kancıklık bir mesaj içeriyor.  Bu saldırı Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın Rusya ile Slav kardeşi ve aynı zamanda düşmanı olan Ukrayna ziyaretiyle aynı zamanda vuku bulması ayrı bir anlam taşımakta, dalgasal etkinlikte görünen bu olay anaforik bileşenlerle giriftli heterojen hal içermektedir.

Türkiye'nin Libya'daki etkin duruşu, İdlib'deki askeri birliklerini tahkim ederek mukavemet gücünü yükseltmek istemesi, M4 ve M5 kara yollarının kontrolünü bırakmak niyetinde olmayışı ve en önemlisi de eski Ukrayna toprağı Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımadığını artı Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tam desteklediğini beyan eden açıklamalara bulunması, ABD alternatifi silah tedarikçimiz ve ticari panterimiz Rusya'yı epey endişelenirmiş ve sinirlendirmiş olabilir. Suriye halkıyla hiç bir tarihi, kültürel, inançsal ve sınır bağı olmayan Rusya; bu durumda Türkiye'yi sorgulayacak hakka sahip değildir. Kaldı ki Türkiye de 19. yy Türkiye'si değildir. Rusya yalnızca siyasi ve ekonomik çıkar perspektifinde Suriye rejimiyle kol kolayken Türkiye yukarıda saydığımız Rusya'nın sahip olmadığı bütün nedenleri Suriye'deki varoluşunun niyet nüvesinde bulundurmaktadır.

Bahsi geçen saldırının güç bileşenlerinden İran'ı, duruş ve ahlaki değerlendirme gereğinde bile bulunmuyorum Bu ülke mezhepçi çıkarları için en küçük sebepler yüzünden bile kalleşlik ve kahpeliğin öncülüğünü kimseye kaptırmaz.Ondan hesapsız her şey beklenebilir.

Kanımca bu saldırı rejimin içindeki çakma şahin kanadının Türkiye hazımsızlığı ve Sünni düşmanlığının yaptığı tazyikle düzenlendi. Güya Türkiye'ye kendi çaplarında ders vermek, uyarıda bulunmak istediler. Eset'in habersiz lavaboya gitmeye cesaret edemediği hamileri İran ve Rusya da yukarıda saydığım sebeplerden ötürü olayın vuku bulmasına çaktırmadan göz kırptılar. Bu ikisinin haberi dışında böyle bir çemkirmeyi Eset'in yapmaya cesaret göstermesi mümkün değil.

Kuvvetle muhtemel bu saldırının menfi sonuçları olacak ve Eset buna katlanacak. Hemde tek başına, işler ciddileşince ne İran nede Rusya Eset için Türkiye ile savaşmayı göze alamaz.Bu gerçeğin doğal yansımasıdır ki bu süreç Türkiye'yi doyuracak gelişmelere gebe olmazsa Eset intihar girişiminde bulunmuştur, intihar girişiminin sonucu da aşağı yukarı bellidir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.