Hava Durumu

Kürt ülkücüler

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2019 07:30


Evet, Kürt Ülkücüler beni çok heyecanlandıran, olmasını çok arzu ettiğim olası bir olgu. Neden Kürt ve Ülkücü kavram veya nasyonlarının beni bu kadar ilgilendirdiğini, neden bunu bu kadar önemsediğimi, ruhumu dinamik hale getirdiğini aşağıda sizinle paylaşınca inanıyorum, siz de bana hak vereceksiniz... Belki de konjonktüre göre marjinal sayılabilecek bu ütopyaya benimle paralel olarak taraf olacaksınız.
Ülkücülüğün  detaylı  tanımına, ülkülerinin nüvesine girip konuyu dağıtmadan, Türkiye'de  ve Türk milletindeki Ülkücülük algısını kısaca hatırlatacak olursak; Türk milletini ve devletini, yaşam çeşitliliği içinde sevgi sıralamasında en çok sevdiklerinin en başına koyan, bu iki değerin  geleceğinin selameti için her şeyi yapabilmeyi göze alan, bir çok şeyden vazgeçmeyi peşine kabul eden vatan ve millet sevdalıları, grubunun gittiği yol ve ilkeler bütününden oluşan öğreti veya  doktrinlerdir.
Ben de böyle kendilerine hayırlı yol belirlemiş olan cenaha Kürt  vatan ve millet severlerin de eklenmesini yapının daha  müstahkem  hale  gelmesini, özünü kaybetmeden muhtemasının   çeşitlenmesini çok istiyorum.

Bunun bir heves değil, Türkiye için gereklilik olduğunun bilincindeyim.
Nasıl ki ülkesini ve milletini deli deli seven Türkler var ise, aynı heves ve heyecanla seven Kürtler de var. Bu vatan ve millet sever, heyecanlı Kürt kardeşlerimiz kendilerini ifade edebilecekleri bir siyasi yapılanmanın sıkıntısını çekmektedir.

MHP Ülkücülüğün tanımını küçük rötuşlarla günümüz koşul ve ihtiyaçlarına göre güncelleyip formatlarsa eminim  bünyesindeki  bileşenlere çok ciddi bir Kürt kökenli Ülkücü dahil olacaktır. Ülkücülüğü veya MHP'li olmayı, biyolojik, genetik ve geçmiş coğrafya skalasıyla sınırlamayıp, Türklüğü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gören herkes Ülkücülüğü de yukarıda betimlenen Türklük ve Türkiye hizmetkarı olan her kesimi kapsayacak biçimde, yeniden yorumlarsa eminim Doğu ve Güneydoğu'da kanı sert akan  birçok  vatan ve millet perver Kürt kardeşlerimiz  böyle bir siyasi  yapıya  aidiyet  hissedeceklerdir.
  Geçmişte bu bahsi geçen vatansever cenah Güneydoğu'da Doğru Yol ve ANAP gibi sağ partilere sempati duyup orada zaman zaman yuvalandılar. Ama ideolojk olmayan merkez partilerin ömrü genelde kısa olur ve dağılınca da taraftarları başka siyasi oluşumlara serpilir. MHP ise,  ideolojik ve oy oranı konjonktür göre asansör vari inişli çıkışlı olsa da Türk siyasetinde kurulduğundan beri hep vardır, muhtemelen bundan sonra da olacaktır.
İşte bahsi geçen cenahın MHP'ye eklemlenmesini MHP'de kendilerine yer bulmalarını bu noktada çok istiyorum. Sempati duyup ülke ve vatanın selameti için destekledikleri bölücü parti dışındaki partiler, zamanla yok olup gidiyorlar onlar da orada zor koşullarda verdikleri mücadele ve taraf olmanın ağırlığıyla ortada kalıyorlar.
 Önemli bir başka hususta HDP'nin Türk solundan zaman zaman aldığı güçlü destek ve taraflılık. 2015 Haziran Genel Seçimleri'nde Türk solunun hatırı sayılır bir kısmı HDP'yi destekledi... Peki neden bahsi geçen parti ırk siyaseti yaptığı halde kendi tanımladığı ırkın dışındakilerden destek alma becerisini gösteriyor da ırkçı olmadığını her fırsatta dillendiren MHP, Kürt muhafazakar ve vatansever kitlenin desteğini almaktan mahrum olsun?

Hem böyle bir oluşum; Doğu ve Güneydoğu'daki bölücü örgüt ve onun siyasi uzantısına sempati ve sevgi duymayan ülke ve millet adına, pozitif düşünceleri ve emelleri olan aktörleri siyasetin değişkenlerinden olmayan statik, politik kurumsal yapı etrafında toplayıp Türkiye'nin geleceğine müspet katkıda bulunmasını sağlayacaktır.




 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.