Hava Durumu

ABD'deki asıl tehlike

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 06:30

Evet ABD için tehlike çanları!

ABD Kolomb' un Batı Avrupalılarca bilinmeyen büyük ana karayı tesadüfen bulmasından sonra, gerçek anlamda kıtayı tanıyıp ona ismini veren Amerigo Vespucci' nin açtığı yolda, orada yaşayan yerlileri katledip kurdukları devletleri Maya, Astek ve İnkalari oradan kaldıran Hernan Cortes ve Francisco Pizarro' nun vahşetinden sonraki süreçte, sürekli Afrika'dan getirilen köleleştirilmiş siyahi insanların çile yurdu oldu.

On altıncı yüzyılın sonlarına doğru başlayan siyahi köle transferi, koloniler kurma yolunda yarışan Batı Avrupalıları zenginleştirmeye başladı. Yerel işbirlikçilerin ufak çıkarları sebebiyle, balık avlar gibi serpme ağlarla Afrikalı siyasileri yakalayan batılı köle tüccarları, çok zor koşullar ve olanaklarla yolda büyük zayiat vererek ancak çok az bir kısmını bu yeni tanınan ve bilinen yere ulaştırabiliyorlardı.

Belgelerle sabit ki hiç de insani olmayan yöntemlerle yapılan bu insan transferi, Amerika'nın yerlilerinin zenginliklerinin gasp edilmesiyle, bugünkü Batı Avrupa ve ABD 'nin zenginliğinin temelini oluşturdular. Hindistan'ın zenginliklerini de elbirliği ile sırayla iç ettiklerinde artık yüklerini iyice tutmuş yüksek MEDENİYET seviyesine ulaşmışlardı.

1860'larda köleliğin kaldırılması için yapılan ABD iç savaşı sonrası kaldırılan kölelik, siyahiler için köleliğin sonu anlamına gelmiyordu. Sadece farklı bir boyut kazanan bu insanlık dışı yaklaşım, uzun zaman kimsenin ses çıkaramayacağı şekilde baskılandı. ABD diktasına çıkarılan cılız sesler dışında gerçek anlamda kitlesel ve eylemsel cesaret sergileme Malcom X önderliğinde 1960'larda oldu. Bu zamandan sonra ABD yönetim ve sistemine bu denli başkaldırı ilk defa bugünlerde oluyor.

Hep suç ve sokak kültürüyle özdeşleştirilen siyahi insanlar, yapılan haksızlık karşısında birleşip, ABD' ye karşı konulabileceği, elektrikli sandalyenin onurlarının yıpratılmasından daha kötü olmadığının bilincine ve kararlılığına ulaştılar.

İşte ABD için gerçek tehlike bu: Yüzyıllardır sömürüp yok saydıkları siyahi insanlar bir bilinç seviyesine ulaşmışlardı. Artık bu insanların tek derdi uyuşturucu, sokak hakimiyeti ve raple bileşen bohem yaşam değil! Bir idealleri oldu. Hiçte azımsanmayacak 50 milyon civarı nüfuslarıyla ülkede en büyük kitleyi oluşturuyorlar.Melezlerin desteği ile bu sayı 100 milyonu geçiyor.Üstelik kendi deri renk zıdları olan beyaz tenli insanlardan da ciddi destek görüyorlar.

Şimdilik bu sokak eylemlerinin ABD'nin sonunu getireceğini beklemek bir ütopyadan başka bir şey değildir. Ama ! Bu eylemler ABD için artık hiçbir şeyin eskisi olmayacağının kanıtıdır. Hiçbir şeyin eskisi olmayacağı sonucundan en çok faydalanan ise siyasiler olacaktır.

Uzun vadede işte ABD için gerçek tehlike çanları çalmaktadır. Çünkü bu insanlar ciddi bir önder ve lider olmadan itiraz etmeyi öğrenmişler. Bu demek oluyor ki bu süreç dönemsel bir genel geçer hal değil artık siyahilerin ve diğer azınlıkların kültürlerine nüfuz edecek.

ABD bu süreci muhtemelen soğutup sakinleştirecek. Ama artık dertleri günlük yaşam ritüellerinden fazlası olan bu siyasiler ve destekçileri atalarının uğradığı zulümleri sorgulayacak ve talepleri daha da çoğalacak. İşte bu durum ABD'nin düşman gördüğü Çin ve Rusya'nın silahlarından daha tehlikeli.

Bahsi geçen ülkeler sizin ekonominize ve cephede yenilmenize sebep olur. Ama büyük kitlenin içten bilinçli hareketlenmesi ABD isminin değişmesine, her şeyin el değiştirmesine vesile olur.uzun vade de sanırım öyle olacak.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.