Hava Durumu

Lezzet, üretim, doğa ve turizm ; İnegöl

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2016 10:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 10:17

Bursa'nın doğu yakasında kalan İnegöl nüfusu, sosyal ve ekonomik yapısı ile ülkemizde bulunan birçok şehirden daha gelişmiş durumda.

Bursa'dan Ankara'ya doğru yol alındığında yaklaşık yarım saat sonra İnegöl'e varmış olursunuz. Daha ilçe sınırlarında sizi farklı bir dünyanın beklediğinin ilk işaretleri kendini gösterir.

İnegöl sırtını dayadığı Uludağ ile bütünleşmiştir. Ovadan sona ermesi ile başlayan başta hafifi eğim sonunda dikleşerek Uludağ'ın zirvelerine doğru ufuk çizgisini yukarılara taşır.

Uludağ'ın bereketi İnegöl'ün bağına, bahçesine yansıdığı kadar şehrin üretimine de yansır.

İnegöl'e girişte yol boyuna dizilmiş kah mobilyacılar, kah köfteciler size İnegöl'de olduğunuzu bir kere daha hatırlatır.

Sadece mobilya ve köfte midir İnegöl?

İnegöl, bir sebze meyve cennetidir. Mesela pırasası meşhurdur İnegöl'ün. Ya dağlarında yetişen ahududu, böğürtlene ne demeli? Çilek, elma ve daha niceleri. Bereketli topraklardan, şifalı sulardan başka ne çıkabilirdi?

İNEGÖL TURİZM CENNETİDİR

Oylat kaplıcaları ve Oylat Mağarası başlı başına bir turizm değeridir. Şifalı termal suları, yemyeşil bir vadi, insana huzur veren havası, bir birinden leziz organik ürünleri ile Oylat tek başına bir değerdir.

Tabiiki sadece Oylat değil; Demiştik ya İnegöl sırtını Uludağ'a dayamıştır. O dağlarda binlerce güzellik keşfedilmeyi bekliyor. Bilenler bilir de, biz tekrarlayalım, Uludağ'a gitmenin bir yolu da İnegöl'den geçer.

Mezit Boğazından il defa geçen İstanbul'lu bir dostum; "Kendimi bir anda Kanada'da hissettim" dediğinde. Bir daha Kanada'ya gittiğinde kendimi İnegöl'de hissettim dersin demiştim.

DOSTUM İLE BİR ADIM DAHA

İnegöl Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş'ın daveti neticesinde Oylat'ta devreye alınan Yeşil Enerji projesinin tanıtımına katıldık. Doğası, şifalı suları ile bir sağlık cenneti olan Oylat'ın kronikleşen sorunu ise kömürle ısıtılan alorifer sistemleriydi. Havaların soğuması ile yakılmaya başlanan kalorifer bacalarından çıkan koku, etrafa sinen is kokusu ve kurum parçacıkları Oylat'a gölge düşürüyordu. Bembeyaz karların üstünde kurum parçacıkları ile siyahlaşan Oylat.

İnegöl Belediye Başkanı Aktaş'ın büyük bir heyecanla başlattığı DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) projesi ile İnegöl Türkiye ve dünya turizmine damga vuracak nitelikte. Proje tüm ayakları ile faaliyete geçtiğinde farklı bir İnegöl ile karşı karşıya kalacağımız muhakkak.

İnegöl tüm dinamikleri bunu başarabilecek güç ve vizyona sahip. İnegöl'ü yönetenlerin, klasik yönetim anlayışının çok uzağında, farkındalık oluşturma sevdası ile, İnegöl aşkı ile yola çıktıklarını, Başkan Aktaş'ın konuşmalarında sezinleyebiliyorsunuz.

Açılış töreni öncesinde, gece geç vakitlere kadar Başkan Aktaş ile yapılan sohbet neticesinde vizyonerliğin ne olduğunu görebildik.

İnegöl'ün turizm alanında yapacağı tüm hamleler İnegöl'ü marka yapan diğer ürünlere olumlu yansımalar yapacaktır. Elbette alınması gereken çok yol var.

Ama İnegöl çok iyi bir başlangıç yaptı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.