Hava Durumu

Uzaktan bayram

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2020 07:30

Bayramları sevmeyen çocuk yoktur, değil mi? Bayramlıklar, harçlıklar, hediyeler, şekerler...

Bayramlar; çocukların kişiliğinin şekillenmesinde önemli bir yere sahiptir. Çocuk dünyasında bayramlar çok sıcak ve güzel izlenimler bırakır.  Çocuklar aile içinde bayramların önemsendiğini gördükçe, bayram keyfini yaşadıkça bayram gelenek ve göreneklerini benimseyip, kendilerinden sonraki nesillere aktarmak üzere içselleştirirler.Dolayısıyla kültürel değerlerimizi yitirmemek için bayramları yaşatmalıyız.

Bayramlar yaz aylarına denk gelince çalışan aileler için bayram demek tatil demekti. Bu durum da maalesef o bayram duygusunu hissedememize sebep oluyordu. Ama bu yıl zorunlu olarak evde olacağız. Evde geçireceğimiz bayramı coşkuyla geçirelim. Çocuğumuzun unutamadığı bayramlardan biri olsun.

Çocukluğumuzda bayramlık ayakkabı ve kıyafetlerimizi başucumuza koyarak erkenden yatardık bir an önce bayram sabahı olsun diye. Çocuklar bizlerin çocukluğunu dinlemekten keyif alır ve içselleştirirler. Çocukluğumuzdaki bayramlarımızı anlatalım.

*Bayram sabahı, müzik eşliğinde (Barış Manço-Bugün Bayram) çocuklarımız ile birlikte kahvaltı hazırlayalım.Bayram kahvaltısı olsun ki diğer günlerden farklı bir gün olduğunu fark etsinler.Yaprak sarması da olmazsa olmazımız...

*Ailecek keyifli bir kahvaltı ardından, bayramlıklarımızı giyerek bayramlaşalım. Bayram harçlığı geleneğini yaşatalım.

*Aile büyüklerimiz ile görüntülü konuşalım ve bayramlaşalım.

*Bolca sarılalım, kucaklaşalım.

*Müzik açalım dans edelim.

*Ve oyunlar, oyunlar, oyunlar olsun.

COŞKULU, ŞEKER TADINDA BAYRAMLARIMIZ OLSUN.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.