Hava Durumu

Bayramın tadı

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2020 07:30

Birlik ve beraberliğin en güzel simgesi olan bayramlarımız toplumsal bütünleşmeyi kuvvetlendiriyor.İnsan ilişkileri tazeleniyor. Akrabalık, dostluk ilişkileri pekişiyor.

Türk milletinin kültürel ögelerinin temeliydi samimi gülücükler, sımsıcak sarılmalar. Sımsıcak ilişkileri olan bir milletken pandemi aramıza mesafeler getirdi bu yıl.

Kuzenler varsa tatlıdır bayram! Büyükanne-büyükbaba evinde çocuklar koşuşturuyorsa mutluluk vardır bayram günü.

Çocuklar, kendilerini ifade etmeyi ve diğerlerinin duygu ve düşüncelerini doğru algılamayı akranlarıyla olan ilişkilerinde öğrenirler. Çocuğun sağlıklı bir biçimde bireyselleşmesi ve toplumsallaşması akran grupları içindeki etkileşimiyle yakından ilgilidir. Bireysel önem ve değer duygularını geliştirdiği her türlü olumlu deneyim, çocuğun sosyal gelişimini olumlu yönde etkiler. İşbirliği, nezaket, yardımseverlik gibi olumlu sosyal davranışlar yıllar ilerledikçe gelişir. Özellikle okul öncesi dönemdeki olumlu akran ilişkileri, yıllar boyunca sosyal kabulü ve sosyal yeterliği etkileyebilmektedir.

Aile bağı güçlü olan aileler birlikte olmaktan ve birlikte vakit geçirmekten zevk alırlar. Mutlu ailelerde aile üyelerinin ortak paydaları vardır. Sabah birlikte kahvaltı yapmaktan, akşam birlikte yemek yemekten zevk alırlar. Bir de o sabah kahvaltıları bayram sabahında ise aile içi sohbet vazgeçilmez bir unsurdur. Bu tip ailelerde büyüyen çocuklar daha mutlu olurlar. Aile bağları zayıflayınca aile üyelerinin birbirine olan sevgi duygularında da azalma olur.

Koydum tüm sevinçlerimi önüme, baktım hepsi ailem...

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun. Mutlulukların paylaşıldığı, bolca tatlı anılar biriktirilen nice bayramlara...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.