Hava Durumu

Zamana ve mekana yayılan gece

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2018 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 07:09

Savunmada duran değil hücuma geçen durumumuz; gelecek zamanların çok daha hareketli geçeceğine benziyor. Yüzyıldan fazla nadasta duruşumuz; bize yakışmayan yüzümüz. Bin yıl hakikatin bayraktarlığını yapmış bir milletin evlatları yerinden kımıldadı, ayağa kalktı; şimdi yürüme ve koşma zamanı.

Son kalan birkaç pranga kırıldıktan sonra zihin eğitimi değişir, kalp seyri değişir, medeniyet akışı değişir, haritalar değişir. Bu ülkenin, bu bölgenin insanı oturur; kendi düşünür, kendi yapar. Suyun ötesinden gelenler suyu bulandırıp zihinlerin ifsat edemez olur.

Ne ütopya ne destopya; dümdüz hakikat.

Bin yıl yaşanan gerçeklik bundan sonraki bin yılda neden yaşanmasın? Büyük düşünme, büyük hissetme güveni ve yaslanılan tarihi ve insani gerçeklik.

Kahramanlık genlerimizde var, kalbimize konmuş, ruhumuza işlenmiş; bazen sussak da "hangi çılgın bana zincir vuracak" der haykırırız; Çanakkale'de olduğu gibi, Anadolu savunmasında olduğu gibi, 15 Temmuz'da olduğu gibi... Dahili ihtilal fitnelerine susmuş olmamız kabullenmiş manasına gelmediğini 15 Temmuz gecesinde gündüz gibi göstermişiz.

Şimdi pergel genişliyor.

Beli kırılan terörün boynunu koparma zamanı. Zeytin dalı narin görünse de gövdesi sağlamdır, kalın dalı vurduğu yeri darmadağan eder.

Maşa da maşayı tutan el de kırılsın ki fitne kaynakları kurusun, ifsat kökleri kopsun. Millet nazarında kabul görmüş ve destek bulmuş bir hareketi düşmanlar görüyor olmalılar, görmüyorlarsa yakında yaşayarak görürler ve anlarlar; o an geç "an" olur! 

Tarih bitmedi daha son sözümüzü söylemedik. 15 Temmuz gündüzünde her şey tamamdı; gecesinde her şey değişti; gün millete ağardı.

Bu prototifin genişleyerek devam etmesi ütopya değil gerçekliğin ta kendisi. Destopyacılar ağlaya dursun!

Dünyanın BM eliyle 141'lik tokadı çok ağlatacak bir tokat! Doğru bu sizin destopyanız olabilir.

Ne yapacaksınız yeni bir illüzyon mu bulacaksınız? Firavunun o kadar sihirbazı bir asa karşısından mağlup olup yok oldular, firavun ve ordusu suyun dibini boyladı.

Modern veya postmodern adı ne olursa olsun firavunların sonu bundan başka bir şey olmayacak.

Tarih bitmedi yeni başlıyor;15 Temmuz gecesi geniş zamana ve mekana yansıyor. Duymayın sağır kulaklar, görmeyin kör gözler, akıl etmeyin akılsızlar!   

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.