Hava Durumu

Yakın çaresizlik

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2018 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 07:18

Sırtında bir ağrı belirir doktorun; doktora, doktorlara gider deva bulamaz derdine. Araştırmaya başlar, bir kaç dalda sürdürür çare arayışlarını.

Aldığı belgelerle yeni hasta kabullere başlar, tanınmışlığı artar, yüksek ücretler alır; zenginleşir. Tıpta geniş yelpazede hizmet verir hastalarına, lakin kendini tedavi edemez; hastadır, ağrı devam ediyordur.

Seçkin bir semtte muayenehane, yurt dışı seyahatleri, yeni teknikleri inceleme; nafile doktor hastadır! Acz tıp literatüründe var mıdır?

Semtine, kariyerine, şöhretine, duvarı dolduran belgelerine, aldığı ücreti uzaktan bakan imreniyor olmalı ona. O ise kendine omuz verememiş bir omuz ağrısına yenik düşmüştür bir doktordur!

Aczin okulu var mıdır? Uzaktan görülmez, yakın bir hal yaşayışı mıdır acz? Uzak parıltılar; yakın yakıcı ateşlerle mi pişer? Başarı acz tohumundan mı çıkar?

Bitmeyen, hayat boyu süren bir okul mudur acz? Mezuniyeti olmayan, muafı olmayan; sadede sınıf sınıf süren bir mektep!

Hayat boyu süren eğitim tam bir aczle biter ve icazet verilir; ölüm!

Güzel olmak, başarılı olmak, kariyer sahibi olmak, şöhret sahibi zengin olmak; aczi örtmeye çalışan havai fişek silsilesi!

Bir ağrı bütün ağırlıkları çökertiverir; yalnızlık, gece ve ağrı! Bu ağrı geçer, sabah olur, mutluluk pencereden gülümser mi?

Gündüz gülümsemeleri, meşguliyetler zinciri, işiştiyakı, zaman selinde kendinden geçme; deva için bekleyen hastalar!

Dert çok dertliye deva oluyordur lakin mumun dibi karanlıktır. Mum ışığında mutluluk, ay ışığında deva, aczde kudret arayışı; değişen ne, değişmeyen ne?

Doğumdan ölüme acz eğitimi; değişmeyen öğreti, değişmeyecek çaresizlik! Doktor olmak çare değil!

Çare; aczin ve fakrın kanatlarında gizli. Saklı sağlık; derdin derinliklerinde keşfedilmeyi bekliyor.

Herkes için ayrıdır acz eğitimi ve deva yolculuğu. Bu bağlamda bütün yolcular yalnızdır bu yolculukta. Yalnızca yarenler vardır, onlar da bir noktadan sonra yoktur.

Hayat serüveni ve keşif yolculuğu devam ediyor; doktor olmak veya hasta olmak hem çare, hem çaresizlik!

Yakın deva dileklerimle...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.