Hava Durumu

Peygamber kokulu şehir

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2017 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 07:19

Kudüs duyarlılığı diri tutulmalı ki esir şehir hürriyetine kavuşsun. Akıldan çıkarılır, kalpten düşer, dimağdan indirgenirse; evet şehir düşmüş, haramilere esir olmuştur.

Siyasete yansıması, gündeme gelmesi veya gelmemesi; suyun üstte görünen görüntüsüdür. Olacak olan dip derinlikte olmuş, gerçekleşmiş olan yansımıştır suyun üstüne...

Bir kısım siyasiler kolaycılığı kabul eder zalime boyun bükebilir; hakikat asla eğilmez, vazgeçmez, sahteciliğe prim vermez.

Dünya Müslümanlarının vazgeçilmezidir Kudüs. İslam ülkelerinin bir kısım siyasileri için vazgeçilmez ne?

" Derin Tarih" Dergisi 10. Özel sayısını "Peygamber Kokulu Şehir" temasıyla Kudüs'e ayırmış. Ayrıca " Kudüs, Kutsal Şehir" isimli kitapçık da derginin hediyesi.

Değişik yönlerden farklı kalemler  "Kudüs" anlatmaya çalışmış. İslam dünyasının bugününü tanıma ve tanımlamada yetkin isimlerden biri "Mustafa Özcan"la yapılan röportajda öne çıkan başlık; " Osmanlı İmparatorluğu yıkılmasaydı; İsrail kurulmazdı"

Özcan söyleşide sözlerini şöyle sonlandırıyor; "Allah Kur'an'da Samiri'ye mühlet verdiği gibi Yahudilere de mühlet vermiş durumda. Onlara kimse dokunamıyor. İyiliğe izin vermediler, kötülük de kendini ve sahibini bitirecek"

Ümitsiz değiliz, günlerin döndürüleceğine inanmışız. Ne zaman gece gündüze dönmemiş; hangi kış yerini bahara bırakmamıştır? Yeryüzü bunun her gün şahitliğiyle doğup batmakta, her yıl bunun ilanıyla dönüp durmaktadır.

Korku makamında değil kendimiz sorgu makamındayız; Kudüs kalbimizin neresinde, vicdanimizin hangi köşesinde?

Şehir ekseriyetin hak ettiği makamında ise, suyun akışı anda değişir, firavunlar yine suda boğulur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.