Hava Durumu

Makas daralıyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2016 09:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 09:54

Bir fitne terörü vuruyor, bir terör fitnesi; ikisinin işi, işlevi aynı. Hatta biri daha şiddetli şiddet içeriyor; hedef belli.

Belli olmayan ne kaldı ki; sinsi sis bulutları yok artık; siyahi bulutlar kol geziyor üzerimizde, ülkemizde. Nereden pompalandıkları, nereden ikmal edildikleri de bilinmez değil.

Millet bilinci ise aşikâr, nasıl bir şuur taşıdığını Temmuz akşamı dosta, düşmana gösterdi. Karanlık mihraklar, şer şebekeler, ifsat komiteler, dessas fırkalar ders alır mı bilmem, bu milletten. İllet şerirler bir şamar yedi ki o gece, yetmiş düvel ürktü.

Hayır dedi daha ölmedim, ölümü yendim vatanımı bekliyorum. Meydanlar bu meydan okuma ile inledi, onlarsa inlerine indi. Sinsi planlarını yeniden gözden geçiriyor olmalılar; düşman bu!

Terör ile terörize edilmiş zihinlerle birlikte saldırdıkça millet bütünleşmesi ve kaynaşmasının daha da arttığının farkında değiller. Devlet değişimi, muhalefet iktidar yakınlaşması; evet, ilkelerimiz ve ülkümüz üzerine devlet ve milletçe oturma aşamasında epey yol kat ettik, eksene daha da yaklaştık.

Zaman kanatlanarak uçuyor; değişim rüzgârı önünü kattığını götürüyor, dönüşüme -  kaldığımız yere -az kaldı; kaldığımız yer en az üç yüz yıl.

Üç yüzyıl geriye gitmeyeceğiz; gelecek üç yüzyılı, geçmiş ve bu yüzyılla buluşturacak, mazi ve istikbal kanatlarıyla halde uçacağız. Düşmanlarımız bunun farkındalar, kudurmaları da bundan! Terörü kudurtmaları başka neden?

Biz gelirsek onlar gidecek. Bunu bilmeyecek kadar aptal değiller, bilmeden aptallık yapmıyor da değiller. Sahneden başka nasıl çekilecek, böyle aptallıklar yaparak!

Alan daralıyor, zaman sıkıyor, geleceğin sahne dekorları dikiliyor; oynayacak birkaç kartları kaldı, onlar da heba olunca, tarihte silinmekten başka varacakları bir nokta yok.

Daha öncekiler de bu noktada kaybolmuştu bunların sonu da onlardan farklı olacak değil.

Evet, hala güçlüler fakat inişteler; bizse çok güçlü değiliz fakat yükselişteyiz. Makas daraldıkça kesilen onlar olacak, yükselense biz.

15 Temmuz da kaybolan hafızamızı hatırladık, yitik hazinemizi fark ettik; bundan daha büyük yükseliş mi olur? Alçaklar terörle vurmaya dursun; o silah bir gün kendilerini vuracak!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.