Hava Durumu

"Kudüs Sempozyumu"

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 08:11

"İnsanlığın Kırmızı Çizgisi; KUDÜS" Sempozyumu ilanlarını görünce içimdeki Kudüs yolcuğu yeniden alevlendi. Tayyare Kültür Merkezi gibi merkezi bir yere onca ilim adamı konuyu konuşmak için gelecek, gitmeyeceğim; bahanesi olur mu bunun!

Sahasında uzmanların aynı konuyu değişik cephelerden anlatmaları; sempozyumun güzel tarafı, eksik tarafı; bir bakıma süre yetersizliği, diğer bakımdan da uzun sürmesi!

Kudüs konuşulur da Selahaddin-i Eyyübi bahsedilmez mi? Bir konu başlığı olarak neden incelenmez Eyyübi? Tebliğ sunan hocalardan biri bunu hatırlattı, katılmamak mümkün mü?

Kudüs, İslam dünyasının nabzı gibi; İslam dünyasının ne durumda olduğunu görmek istiyorsanız Kudüs'e bakın yeter;  Âdem Apak Hoca'nın bu tespiti yerinde ve önemli bir tespit.

'Bursa nazarında Kudüs ne ifade ediyor' denirse salona gelenlerin sayısı bunu gösteren bir gerçeklik. Salonu tasvir etmeyeyim, ümit hislerimiz azalmasın.

Yine aynı şekilde hocaların konularında sunum derinliği, sempozyumu organize edenlerin başarısı da başka bir nabız atışı.

Dünya Müslümanlarını ne kadar önemsiyor bu şehri? Yılda 40-50 bin kişi ziyareti, bunun büyük bir kısmının Türkiye'den olması, geri kalanının Malezya, Endonezya, biraz da Hindistan Müslümanları olması, Arapların yok denecek kadar az olması; evet,Kudüs nabzını net gösteriyor.

Kudüs hakkında yazılanlar, literatürdeki kitaplar, geniş çerçeveli araştırmalar; yine Müslümanlar geride! Slogan sadece gaz alıyor, gaz veriyor; söylemler, eylemler duvara çarpıp çarpıp geri dönüyor!

Kimi gizli, kimi açık Arap ülkelerinin çoğu İsrail'le işbirliği için adeta yarışıyor; bu halde bile biraz ülkemizden ses çıkıyor, o da gücü kadar hatta gücünü zorluyor bu konuda. 

Nabız ölçmeye devam edelim mi?

Selahaddin gökten zembille inmedi, Kudüs yeniden fethedilecekse onun fatihi yine gökten inmeyecek; yerdekilerin gayreti, gayrette bütünlükleri, bütünlüklerindeki samimiyetleri toplamında yetmezse gökler ötesinden yardım gelecek.

Sempozyuma dönersek, Ahmet Güç Hoca önemli bir değerlendirmede bulundu; "Kudüs'ü anlatmakla, kitaplarda okumakla öğrenmezsiniz, gidip görmekle öğrenilir"

Yine de böylesi önemli sempozyumu düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesine, Uludağ Üniversitesine, IRCICA' ya, katılımcı hocalara ve dinleyicilere teşekkürler; şehrin, içimizdeki şehrin üzerine umut huzmeleri ektiler.

Yolculuğa devam; Müslümanlar özgürleştiğinde Kudüs özgürleşecek, Kudüs özgürleştiğinde Müslümanlar özgür olacak...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.