Hava Durumu

Kelebek kanatlardan arı kanatlara

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2016 09:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 09:20

Değişim döndü dolaştı AB'yi vurdu; İngiliz sinsiliği sisler altında kaldı. Kıta Avrupası kasırga öncesi sessizlik ve hissizlik yaşıyor; ardı arkası kopuşların olması an meselesi.

Rüya bitti, günaydın AB, uyan ABD! Uyanmasanız da olur; tarihin çöplüğünde yeriniz hazır!

90'lı yıllarda başlayan değişim Rusya'yı yerle bir etti, Ortadoğu ve kuzey Afrika'da şimdi yaşanan kum fırtınası ve Akdeniz' de suyun ısınışı...

Bu ısınma ve değişim ABD'yi; önce  a b d'ye  dönüştürecek; sonra  ... ... ...; sonra görüntü yok!

Ve belki aynı anda tarih bize merhaba diyecek; selam deyip medeniyet tarlasında yeşereceğiz. Rüya görmüyoruz, tarihin kanatlanışını şahitlik ediyoruz...

Allahtan ümit kesilmez, mü'minler Allah'tan ümit kesmez, ümit bitmeyen bereket çünkü; bizi diri tutan, bir tutan, var kılan, var edecek olan bereket ve medeniyet iksirimiz.

En yakın örnek Osmanlı'nın kuruluşu ve onca yıkıma karşı bugün var kalışımız. Hesaba göre Osmanlı'nın var olması mümkün değildi ve onun külleri arasında Cumhuriyetin doğuşu da. Hesabın üstünde bir hesabın olduğunu bilmiyordu Firavun kafalı, Nemrut hortlaklı zavallılar. Bilmediklerinden hadiselerin akışını, tarihin seyrini, zamanın ruhunu göremiyorlardı.

Kışın ardında baharı, baharın ardında kışı görmek; "an" ın ardında saklı asrı, asrında gizli "an"ı fark etmek... Kelebek kanatlarını çırpar tarihin seyri değişir!

Nicedir kelebek kanatlara kanaat ediyorduk, artık arı kanatlarla medeniyet balını yapma kulvarına doğru gidiyoruz.

Tarih sonlanmadı yeniden kanatlanıyor; sizin kanatlarınızdan kan aktı, ihtiras aktı, sömürge aktı, bozgunculuk aktı şimdiye kadar. Akdeniz ısındı kendi kanatlarını kendileri yolacak! İki dünya savaşı nerede, kimlerle oldu?

Kalpsiz akılla bu kadar olur, şimdi akıl kalp birlikteliğiyle yeni bir medeniyet kurmalıyız. Kolay mı? Büyük işler kolay olmadığı gibi bu da kolay değil.

Kelebek kanatlardan arı kanatlara yaklaştık ya; kovan uzak değil. Ümit öyle diyor; susmamacasına ve kesintisiz...

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.