Hava Durumu

Kalp camisine gitmek

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2016 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 09:41

Ulu Camii... Cami-i Kebir... Mecmail Kibar... Bursa'nın kalbi, Bursa'nın kimliği, Bursa'nın kişiliği... Atiye uzanan çekirdek, yaşayan ağaç, canlı mabet, hayat bahşeden nefes, ruh üfleyen mekân... Hızır Mekân, Emir makam, Üftade ses, Somuncu Baba nazar, Süleyman Çelebi şiir taşıyan Camii...

Kimin haddine ona ilişmek.

Tuzak kuranların üzerinde tuzak kuran, oyun yapıcıların üzerinde oyun yapan, kaderin üstünde bir kader var olduğu yeniden görüldü Camii Kebirin yanında patlayan bomba ile.

Örgüt sürülerini güden küresel güçler neden Bursa'yı seçti bilinmez; bildiğimiz bütün şehirlerimiz hedefte. Bunu Bağdat'tan biliyoruz, Bosna'dan biliyoruz, şimdi Şam'da yaşıyoruz ve biliyoruz ki hedef ve tek kalan şehir İstanbul.

Her yolu, her yönü, her örgütü deneyerek saldırıyor saldırganlar sürüsü. İstanbul ayakta kalır ve yeniden dirilirse onların tarihte ölümü olacağını biliyorlar; kâh hainleri, kâh ahmakları salıyorlar üzerimize bu yüzden.

Bu yüzden biz daha sıkıntı çekeceğiz, belki daha da artacak ve bir gün eceli gelen Camie saldırır misali telef olup tarihten, mekândan defolup gidecekler.

Ulu Camide patlayan cansız bomba böyle bir işaret taşımıyor mu? 

Tek canlı bomba bu değil; bugün Meclis Başkanına yapılan canlı bir linç değil mi? Fikrini söylemek suç mu, bu mu sizin fikir hürriyetiniz, hani insan hakları vardı? Siz değil miydiniz ağaç kesiliyor diye ortalığa talan eden, şehri yağmalayan!

Hastaneyi bombalayan Rus uçakları nasıl bir cansızlık örneği gösteriyor; canlı ve cansız bombaların kaynağını göstermiyor mu? AB'nin, ABD'nin ne işi var Şam'da, şurada burada. Çocuk katilleri, kadın katilleri, masum katilleri kitlesel bir canlı bomba değil mi?

Nerede Camii Emevi? İnsanlık mirasını mahveden nasıl insandır?

Ortadoğu ülkeleri küresel silah üreticilerin sanki atış poligonu? Ey bölge halkı, ey burada yaşayan bütün ırklar bu gerçekliği ne zaman görecek de bir araya gelecek, birlikte hareket edecek; hayatınızı, hukukunuzu, toprağınızı, caminizi, mabedinizi, medeniyetinizi, geleceğinizi koruyacaksınız?

Önce kalp camisi temizlenmeli, önce akıl ülkesi arınmalı değil mi? Birey, şehir, ülke, bölge, dünyaya giden yol; buran başlıyor ve burada bitiyor.

Bursa'mıza ülkemize, insaniyet taşıyan insanlığa geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, Rahman yar ve yardımcımız olsun inşaallah.

Kalp camisine gidip hakikat kıblesine yönelmenin tam zamanı; yaşanmışlık, yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımız bu gerçekliği fısıldıyor, hem de her daim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.