Hava Durumu

Kaç Katır Taşır, Kaç Satır Yazılır?

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2017 09:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 09:08

 'Derdin ne yardımcı olayım' dedi. Olamazsın, derdim büyük dedi; "İnsan olmak gibi derdim var!" insan olmak, insan kalmak ve insan ölmek; her insanın boyunda böyle bir yük var.


   Kimininki ağır, kiminin hafif; kimi bu dayanılmaz ağırlıkta inliyor! İnsan olduğunu unutanların böyle bir derdi yok; esaretin kucağında mahpuslar çünkü!


   Neyin esareti; bencilliğin, sevgisizliğin, şefkatsizliğin! Hevalarını ilah edinenler hevalarının esiri değil midir? 


   Salt kazanmak hırsı, kin güdüsü, nefret hissi, haset hasleti; terörle, savaşlarla, krizlerle çalkalanan dünya; neyi gösterdiği çok açık değil mi?


   İnsansız dünya insafsız dünya! Silah üreten fitne üretecek ki silah satsın; ilaç üreten hastalık üretecek ki ilaç satsın. Olmayan ihtiyaçlar üretecek ki tükettirmekle gütsün! Bugün dünyaya hakim sistem bu değil mi?


   Güldürmesi de lazım! Sahte oyunlar, ayartıcı avuntular, ayrıntılarda boğma, sanal sahteliği! Her şey izafi de; aklı sustur, kalbi çalıştırma, vicdanı uyut!


   Uyuyun, e bebeğim eee! Markalar, modeller, kıyan kartlar, bölen taksitler! 


   Teknoloji ekolojiyi bozuyorsa, sanayi çevreye zarar veriyorsa; bu ne ilerlemesi, ne medeniyeti? Güç budalası zavallı zalimler, kendilerini zehirliyor, bağımlılarını zehirliyor, hayranlarını sarhoş ediyor!


   Nereden geldik, nereye gidiyoruz, neciyiz? Sahte ve sanal cennetlere kanmaz insan; içinde ebediyet gibi bir aşk taşıyan seraplara tenezzül eder mi?


   İnsan olmak gibi derdi olmayan ne diye yaşar bu diyarda? Adımlar insan olmaya doğruysa adamlıktan insanlığa doğru ilerliyordur. 


   İnsan insanlarla beraber olmak, onlarla hemhal olmak; insafsızların dünyasına karşı bir korunak, bir sığınak, bir liman...


   Limanları çoğaltmak, tufandan kaçanlara yardımcı olmak; insan gemisindekilerin insani görevi. İnsanlığın insaniyetini kurtarmak gibi görevi var o az insanların.


   Dert işte. Kaç katır taşır, kaç satır yazılır? İster otur ağla, ister kalk karanlığa bir mum yak! 


    Sakın yorganı üzerine çekip uyuyanlardan olma!
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.