Hava Durumu

Islak kağıt

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2018 06:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 06:01

Hadiselerin ucu var mı, ya da başlangıcı? Nerede başlar, nerede biter hadiseler? Durmayan domino taşları birbirine çarptıkça yeni bilinmezlikler mecrası açılır; kimi yükselir aziz olur, kimi alçalır zelil olur.

Her sahada, her anda bu ihtizaz ve değişim akıp duruyor. Dolar tahtı bir gün olur boşalır, tahta başka bir kâğıt oturur. Kâğıttan koltuklarda oturan 23 Nisan başkanları dünyayı idare ettiğini zanneder!

Islak kâğıda dağ kadar yük yüklenirse düşüş de dağ cesametinde olur.

Kofi Annan'ın ölüm haberini TV'de görünce bir anda durakladım. Bu adam çok önemli bir adamdı! Konuştuğunda dinlenir, gittiği yerde karşılanır; muhtemelen yalnızlık ve ilgisizlik diye bir kaygısı yoktu, dünya çapında bir başarı sahibi idi!

Şimdi öyle mi?

Başka Annan'lar şimdi aynı oyunu oynuyor; karagöz oyunu veya körebe oyunu! Dünya barışı, sürdürebilir yaşam vs. dışı süslü içi boş kavramlar!

Doların üstünde ne resmi var?

On çuval doları hayvanat bahçesine götürsek ne işe yarar, bir tutam samanın yerine tutar mı?

Orta Doğu'da enerji savaşları; ABD matbaasında dolar bassın dursun! Dünyanın en zengin ve en fakir ülkesi ABD'nin, çizginin altına düşmesine bir ramak var. Kâğıt ıslandığında basıp ezen çok olur, kimse de kurtaramaz!

Oyun bitmiş zelillik sırası ona gelmiştir! Zaman kimseyi öne almaz, ertelemez de! Kendini tanrı gibi görenler "an" olur dibi görüverir.

Kofi öldü, bir insan. Devletler de insan gibi ölür, ölümlü başkanları onları ölmekten kurtaramaz. Yemen'de çocuk öldüren ve onlara destek verenler ölümün namlusuna hedeftir, infaz anlıktır.

İnsanda akıl vardır Firavunların akıbetini düşünmez, vicdan vardır zalimlerin sonunu görmez. Basiret olmayınca kördür beşer; yüz yıl sonrası için plan yapar, bir adım ötesini göremez.

Neden tekerrür etmesin hadiseler. Başlangıcı da sonu da bellidir basiret sahipleri için; hadiselerin tekerrürü körler içindir.

Yakın gündem İdlip neyin dibi, neyin başlangıcı?

Annan'ın ölümü Tramp için ders olur mu? Ölümün ayak sesleri kulaklarını tırmalayınca muhtemelen geç olacak.

Islak kâğıt dolar onun ve onun gibilerin o anında hiçbir şeye yaramayacak, dünyanın enerji kaynaklarına sahip olmak da!

Gerçek olan dünya doluyor ve boşalıyor; insanlık gemisine binip de limana temiz gidene ne mutlu.

  

    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.