Hava Durumu

İnsan ne ile insandır?

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2017 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 09:47

Dostluklar biter dostluklar başlarmış; süre gelen insanın dostsuz yaşayamacağıdır. Enistir insan eşya ile bile dostluk kurar. Zamanın törpüsü eskitmez, derinleştirir dostluğu.

Bundan mıdır dünyayı terk etmek zordur, ayrılıkların anası ölüm ürkütür insanı. Ondan önce evi değiştirmek, şehri değiştirmek, ülkeyi değiştirmek güç gelir. Hele vatan hasreti unutulur bir hasret midir?

Gittiği her mekânda hatır heybesine hatıralar biriktirir, zamanın bir seylinden başka bir seyline akar durur bu haliyle.

Durmaz zaman ve dostluklar. Mekân dostluğu vatandır, zaman dostluğu mutluluktur; ikisinin bir arada olması ise huzurdur. Bütün dostlarıyla devamlı huzur içinde olmak; cennet bu olmalı.

Bu dünyada böyle bir hayat var mı? Ayrılıklar hep acıtır, acıtan ayrılıklar büyük yarayı hatırlatır; insan ebede âşıktır! Dünya bu aşkı karşılık veremez ve âşıklar hep ağlar!

İnsan eşya ile evle, şehirle, insanla insandır. İnsanı asıl ayakta tutan ruhtur; ruhun bedenle, bedenin ruhla dostluğu ölümle kesildiğinde asıl ayrılık başlamıştır. Vuslat yeni diriliştedir; kıştan sonra baharın gelmesi gibi bir dirilişte.

Dostlar ayrılmaktan korkar, gerçekte hiç şey kaybolmaz bu evrende. Hepsi bir yerlerde birikiyordur, umulmadık bir zamanda karşıya çıkıverir! Vuslat dirilişi bütün kayıpların yeniden doğuşudur.

Bir iki haftalık ayrılıktan sonra yazı masamı, sessizliği, çalan müziği, bilgisayarımı bile özlemişim. Eskiyen bilgisayarımı bazen değiştirmek istediğimde başka bir ses dostluğa halel gelir diyor! Birlikte nice cümleler kurduk ve de nice cümleler kuracağız der gibiydi; bugün daha hızlı işleyen bilgisayarım.

Çöp kavramı geri -  dönüşümlü de olsa - çöpe atılır bir kavram değil!

Gel de dostluğu, dostları unut; bazen yaralasalar da, incitseler de. Diken olmadan dostluklar nasıl derinleşir?

Askıya alınan hatta silinen dostluklar da yok değildir. Hatır heybesinden düşenlere çöplükte yer hazırdır!

Her eşya ile her insanla dost olsak nereye sığdıracağız bütün bunları. Keyfiyetsiz çokluk değil keyfiyetli azlık yeter. Ebediyet gibi aşk varken küçük şeylere ağlamak hakikatle olan dostluğu incitir vesselam. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.