Hava Durumu

En etkin eylem

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2018 06:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 06:38

TV'nin kapatma düğmesine basmadan önce söylediği son söz bu oldu; "Yerine koyamayacağım bir şeyi tenkit etmem."

TRT Haber'in "İnsanlık Hali " programına misafirdi Alev Erkilet Hanım. "Hayatımın son saniyesinde bile düşünmek, anlamak isterim" dedi canlı yayında ve ekledi: "Ben buyum."

"Biz uyursak dünyanın başına bir şey gelir" diyen Aydın, böyle derin düşünür ve sade anlatır. Sadeliğin derinliğinde bulduğu inci fikirler çarpıcı; hazırcı hazcılar için kabulü zor şeyler bunlar.

Hızlı değil de düşünerek konuşuyordu programda, birileri ne der diye de endişesi yoktu. Fikrinde eminlik ve ayni zamanda esneklik vardı. Doğu-batı ayrımına katılmıyor; aydınlanma eğitiminden geçenler ve geçmeyenlerdi onun ayrımı.

"Hıristiyanlığı anlamadan Avrupa medeniyetini anlayamazsınız" tezi yanında çarpıcı bir bilgi verdi: "Bugün 43 bin Hıristiyan tarikatı var. "

Batı medeniyeti için; "Dünyayı bu hale siz getirdiniz artık ölmeyi öğrenin"  dedi.

Bu ve buna benzer farklı pencerelerden bakış, değişik düşüncelerle bugünü dünle beraber anlama ve anlamlandırma ile devam etti program.

Demek ki kitap okumak, üniversite bitirmek, bilgi sahibi olmak yetmiyor; okuduğun üzerine yeni şeyler bina etmek, araştırmanın yanında farklı bakışla bakmak, bilgi üzerinden hikmete erişmek gerekiyor; ondan sonra fikir alevi parıldar ve emin bir şekilde dersin" yerine koyamayacağım bir şeyi tenkit etmem"

Bu sözü anlamak için bile derin düşünmek gerekiyor. Seçim meydanlarında konuşan başkan adayları Alev Hanımı anlar mı veya Alev Hanım başkan adayı olsa idi nasıl konuşurdu?

Barışta yeri olmayanların Suruç'ta neyi yerine koyduklarını gördük; bölge halkının seçim sandığında onları nereye koyacağını onlar da görecek.

Seçimin kırılma noktası Suruç. İstediğini seçmek "İnsanlık Hali" fakat terör insanlık hali değil.

Kandil düşer, terör kurur mu? Seçilen başkan her şeyi çözer mi?

Burası dünya ve her şey sebep sonuç ilişkisi ile dönüyor. En etkin eylem düşünmek ve anlamaya çalışmak; gerisi gelir vesselam!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.