Hava Durumu

Asıl hastalık

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 07:30

Elimizi yıkayalım, elimizi ağzımıza gözümüze değirmeyelim, bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde beslenelim, bir metre mesafeyi koruyalım vs... Evde kalalım.

Korku dışarıda kalsın, evham eve girmesin! Evham hastalığı ikileştirir; bunun için manevi bağışıklık sistemini güçlü kılalım.

İnsan et ve kemikten oluşan fizik varlık değil sadece; kalbi var, vicdanı var, duyguları var, aklı var daha nice fizik ötesi donanımlara sahip bir varlık.

Sağlık bunların bütünlüğünün dengede durması ve çalışması. Çarklardan biri bir kaçı çalışmazsa sağlık bozulur;  sağlığa tehdit eden tek virüs değil ve ölüm nedeni tek virüsten değil.

Ülkemizde her yıl zaten gribal enfeksiyondan 20-25 bin civarı insan ölüyor, dünyada bu yarım milyar civarı. Dünya üzerinde en çok ölüm kalp hastalıklarından; bu neyi gösteriyor dünyanın kalbi hasta!

Korku kalbe oturmuş, çıkmıyor!

Bu tedbirsiz olalım anlamına gelmesin, bilim kurulunun tavsiyelerini uyalım, devletin aldığı tedbirleri riayet edelim.

Gribal enfeksiyonlar, virüsler hep havaların sıcaklaşması ile bitmiş; eğer bahar gelmez hava sıcaklığı artmazsa salgın devam eder!

Dün geceden sonra gündüz olmuşsa bahar da gelecek, yaz da; virüsler gidecek. 2 iki daha ne yaparsa ondan daha kati! Çünkü bu zamana kadar böyle olmuş; en salgın hastalıklar bile böyle bitmiş.

Evde kal Türkiye!

Evde kal da elinden akıllı telefon biraz uzak dursun; kalbinin ritmini dinle, düşüncelerini seyrelt, zihnini arındır, duygularını temizle. Kitap oku, geçmişini oku, güzel hayal kur, umut biriktir.

Gündüz güneşi, gece Ayı, yıldızı oku! Gönül pencereni açık tut; güzellikleri seyret, bütün güzellikler içeri girsin!

Burası dünya ve dünyada yaşıyoruz! Keder ve sevinç, izzet ve zillet, hastalık ve sıhhat, safa ve cefa hep ola gelmiş ve ola gelecek; doğum ve ölüm eksik olmayacak dünya var oldukça.

Asıl hastalık ve yok edici hastalık hayatın anlamını, dünyanın, kâinatın varlık sebebini, buraya nereden geldiğimizi ve nereye gideceğimizi düşünmemek ve o düşünce ile yaşamamak!

Moral değerler, manevi bağışıklık sistemi güçlü olursa bu sorular sorulur ve cevap peşinde koşturulur; bahar güzel, yaz güzel, sonbahar güzel, kış güzel olduğu görülür ve "an" o güzelliklerle dolar; kainat güzelliğe akar...

Evde kalalım; Tedbirle, tevekkülle, tefekkürle ve dua ile... Ki korkuya yer kalmasın, evham tutunamasın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.